Top 5 over danskernes favoritkager

Top 5 over danskernes favoritkager

Kager er en fast del af danskernes liv. På arbejdspladsen, på fødselsdagsbordet, til den stille hverdag og til de store begivenheder er det indbydende, søde bagværk en uundværlig anretning.
Der findes flere klassiske kager, som har generationer bag sig, og som fortsat i dag er populære hos både børn og voksne.
Har du brug for at finde ud af, hvilken kage du med fordel kan vælge at servere for dine gæster, kan det være en vigtig inspiration at få et overblik over danskernes favoritkager.

#1 Jordbærkage

For mange er jordbær i smag og udseende indbegrebet af dansk sommer, når den er bedst og dejligst. Den klassiske udgave laves på en saftig mazarinbund, som der er hældt et tykt lag af mørk chokolade over, og som toppes med sød vaniljecreme. Herpå placeres udskårne stykker af de blødrøde, danske jordbær, som måske lige er plukket til anledningen.
De rene ingredienser tilfredsstiller smagsløg i alle aldre, og jordbærkagen er en favorit på sommerbordet eller som indbydende dessert, der også tager sig flot ud på spisebordet.
Som følge af de friske bær som hovedingrediens relaterer denne dessert sig primært til sommerhalvåret.

#2 Chokoladekage

Der findes næsten ligeså mange variationer af opskrifter på chokoladekage, som der findes danskere, der elsker denne creme, chokoladesøde dessert.
Chokoladekagen er et hit hele året rundt, og er ikke forbeholdt bestemte sæsoner eller særlige lejligheder. Den er nem og enkel at fremstille og egner sig godt på en almindelig hverdag, hvor der skal kræses lidt ekstra om aftenen eller som et sikkert hit til mødet på arbejdspladsen.
Den klassiske opskrift laves på ingredienserne: kakaopulver, æg, hvedemel, sukker, bagepulver, smør og vaniljesukker.
Kagen er særlig børnevenlig i fremstilling og produktion, da de små størrelser nyder at være med til blandt andet at lave glasuren og toppe kagen med krymmel og sukkerpynt.

#3 Æblekage

Dette søde bagværk er en del af danmarkshistorien og har mange år og ikke mindst generationer på bagen. Det er en traditionel, dansk opskrift, som kan spores tilbage til 1800tallet. På dette tidspunkt i historien var komfuret begyndt at blive en del af køkkenet, og dette muliggjorde, at æbler nu kunne bruges i madlavningen hos det bedre borgerskab.
Oprindeligt bestod anretningen af æbler, flødeskum og rasp. En kombination, som stadig findes i dag og fortsat er populær.
Med årene er der (videre)udviklet forskellige udgaver af den traditionelle opskrift, og derfor kan du finde forskellige variationer af den. Du finder den blandt andet som tærte eller som grød.
Æblekage som tærte er en lækker anretning, som smager skøn i lun tilstand serveret med en spiseskefuld cremefraiche.

#4 Flødeskumskager

Disse små anretninger lavet af vandbakkelsesdej med flødeskum og creme er endnu en traditionel dessert i det danske køkken. Mange forbinder nok disse flødeskumsbomber med deres bedsteforældre. Men kagerne er fortsat populære i dag med deres mange serveringsmuligheder.
Særlig velsmagende er det at bruge friske bær til anretningen.
Når det hjemmelavede fyld af creme og flødeskum er lavet, og de sprøde toppe og bunde er bagt, kan du selv anrette flødeskumskagerne afhængig af, hvor meget fyld du ønsker.
Uanset om det er til fødselsdag, jubilæum eller på en hverdag med forkælelse tager flødeskumsdesserterne sig elegante ud, når de drysses med flormelis før servering.

#5 Drømmekage

Denne søde anretning så dagens lys i forbindelse med et husmoderarrangement tilbage i 1960’erne og har siden da vundet danskernes hjerter – og søde tænder.
Kagen er en enestående klassiker med sin unikke topping af smør, kokosmel, brun farin og mælk. Det er denne topping, som gør drømmekagen genkendelig.
Efter dømmekagen var blevet introduceret til husmoderarrangementet, vandt den senere en bage konkurrence og blev således landskendt.
Tags: