Tour de France-stjerne springer ud som kvinde

Tour de France-stjerne springer ud som kvinde

image title: 
Foto: Radu Razvan Gheorghe/123rf.com
Han har både vundet bjergtrøjen i Tour de France, som han har deltaget i og gennemført otte gange. Derudover kom han på andenpladsen i Giro d’Italia i 1987, og de fleste cykelinteresserede husker ham nok som Robert Millar.

Men der er sket store forandringer hos cykelrytteren efterfølgende. Nu hedder hun nemlig Philippa York. Robert Millar er ikke længere en mand, og Philippa York har valgt at afsløre sin hemmelighed, da hun skal på tv som cykelekspert for ITV4.

”Det bringer mig videre til et meget mere personligt emne, der handler om den rejse, som jeg og dem omkring mig påbegyndte i starten af dette årtusinde. Resultatet af den rejse har betydet, at jeg i et betydeligt stykke tid nu har levet som Philippa,” skriver Philippa York ifølge BT hos mediet Cyclingnews.

LÆS OGSÅ: Personale til DR-vært: Du er godt nok slidt

Tilbage i 1992 havde den nu 58-årige cykelrytter en dopingsag, der gjorde, at han dengang indstillede karrieren. Robert Millar blev nemlig testet positiv for at bruge testosteron.

Efterfølgende har Philippa York arbejdet som cykeljournalist, stadig under navnet Robert Millar, til trods for, at hun skiftede køn undervejs.

”Jeg har beskyttet mit privatliv meget gennem årene, og der er også nogle få – åbenlyse, mener jeg – årsager til, at jeg ikke har haft et offentligt billede, siden jeg skiftede køn. Glædeligvis er tiderne skiftet fra for ti år siden, da min familie, venner og jeg var underkastet nogle menneskers og visse tabloidmediers gammeldags og fordomsfulde holdninger,” fortæller hun og fortsætter:

”Heldigvis er kønsrelaterede spørgsmål ikke længere underkastet af sådan ignorance og intolerance. Der er en meget større accept og forståelse. Det kan være hårdt at tage de skridt gennem en længere periode under kyndig bevågenhed for at skifte fra et køn til et andet, og man tager kun sådan en beslutning efter stor overvejelse og angst. Og selvom resultatet bliver anset som et gladere og mere stabilt sted, giver følelserne for at nå dertil nogle meget sårbare perioder.”

Kan du forstå, Philippa York vælger at stå frem?

BT
 
Tags: