Trækker babydelfin op ad vandet for at tage ’selfies’

Trækker babydelfin op ad vandet for at tage ’selfies’

image title: 
Foto: Duncan Noakes/123rf.com
En babydelfin af racen Franciscan, som er en meget truet dyreart, blev i sidste uge dræbt på et strand ressort i Santa Teresita, Buenos Aires.
 
En gruppe turister greb hårdt fat i den lille babydelfin, de så i vandkanten. Efterfølgende gik delfinen på tur mellem turisterne, så alle kunne få en ’selfie’ med den.
 
Efter alle havde fået taget deres billede med delfinen, blev den efterladt døende i sandet.
 
LÆS OGSÅ: Direktører beholder job trods stor fratrædelsesløn

Hernan Coria har delt billedet af gruppen med delfinen på Facebook, hvilket har fået Wildlife Foundation i Argentina til at gribe ind.
 
Sammen med billedet har de skrevet om den tragiske begivenhed og mindet andre om at passe på den truede art, som delfinen var en del af.
 
”Franciscan-delfinen, ligesom andre arter, kan ikke tilbringe for meget tid oppe af vandet. Dens hud er tyk og fyldt med fedt, som regulerer dens kropstemperatur, og hvis du tager den op af vandet vil den hurtigt dehydrere og dø,” siger Wildlife Foundation.
 
Dyrevelfærdsorganisationen PETA har også udtalt sig om episoden:
 
”I deres forsøg på at tage en ’selfie’, har turisterne vist en naiv og fatal ligegyldighed overfor delfinens liv, ved at rive den ud af havet, hvor den hører til.”
 
Der er kun omkring 30.000 delfiner af arten Franciscan tilbage i verden.
 
Hvordan tror du man i fremtiden kan undgå sådan en episode?
 

Metro
Tags: 
Nøgleord: