Trænger dine fliser til at blive forårsklar?

Trænger dine fliser til at blive forårsklar?

Ifølge kalenderen er foråret endelig over os. Det betyder for mange af os, særligt husejere, at både have, hus og garderobe skal klargøres til en ny sæson. Fordi vinteren her i Danmark så godt som altid er en både kold og fugtig affære med regn, slud og blæst, har alger og mos rigtig gode leveforhold. En stædig pestilens der sætter sig på vores fliser – til stor frustration for mange husejere. Heldigvis kan den meget lidt klædelig grønne pest fjernes med en professionel fliserens – det kan du læse meget mere om i nedenstående.

Hvordan kan man holde sin fliser rene og pæne?

Som sagt har fliser i danske haver hårde vilkår, da vinteren er hård og sommeren som oftest mild. Alger og mos elsker fugt og udtørres omvendt ved direkte sollys, som der mange måneder om året ikke findes meget af her i landet. Hører du til en af dem, der ønsker at både dit hus og have stråler og ser indbydende ud år efter år, sæson efter sæson, så kan det være en god idé en gang om året at investere i en fliserens.
 
Alger, flisepest og nogle former for mos kan skabe revner og sprækker i din have eller gård, hvilket kan medføre fugt og svamp. Når de kolde vintermåneder så rammer os, udvides sprækkerne og der er hermed risiko for frostsprængninger og ødelagte fliser. Du kan selv sørge for rengøring, fejning og rensning af dine fliser for at mindske algernes gro vilkår og spredning, men det er stort set umuligt helt at undgå.

Hvordan foregår en professionel fliserens?

En professionel fliserens foregår forskelligt – afhængig af firmaet der udfører behandlingen. Som oftest starter det med en etablering af problemets omfang. Herefter foretages en dybdegående rengøring med effektivt og mekanisk udstyr, så alle alger og misfarvninger fjernes. Derefter tilbyder mange udbydere en efterfølgende form for imprægnering, der beskytter mod nye algeangreb.

Hvad med skadelige kemikalier?

Mange hus og haveejere er nervøse for kemikalie udløbet i forbindelse med en avanceret fliserens – og med god grund. I dagens Danmark får vi nemlig tudet ørene fulde om den store belastning,  vi som forbrugere pålægger kloden.  Heldigvis tilbyder flere og flere fliserens firmaer bæredygtige løsninger, hvor der bruges så lidt kemi som muligt og hvor det anvendte materiale ikke på nogen måde er sundhedsskadeligt. Undersøg derfor med fordel markedet grundigt, inden du vælger de rette til at rense dine fliser. Tjek desuden op på om der udøves garanti, så du på den måde sikrer dig, at du ikke står med det præcis samme flisepest system allerede samme tid næste år.
 
Når så først fliserne spiller og skinner strålende rene, kan du i stedet kaste dig over lidt sjovere haveprojekter såsom etablering af små bed, skabe en lille køkkenhave eller plante flotte frugttræer – alt sammen noget der pynter i haven og skaber en hyggelig stemning.
Tags: