Trængte danskere får rekordhjælp

Trængte danskere får rekordhjælp

image title: 
Foto: Chris Van Lennep/123rf
Helle Møller på 37 år er enlig mor på kontanthjælp, og hun har ikke råd til at tage sin 13-årige datter med på ferie.

Derfor var det som en drøm, der gik i opfyldelse, da hun i år søgte økonomisk støtte hos Arbejdsmarkedets Feriefond og fik betalt en ferie i en hytte ved Helsingør gennem Dansk Folkeferie.

”Det betyder alt. Det betyder, at når vi kommer hjem, så har jeg fået en ny slags energi til resten af året. At jeg faktisk kan sige til mig selv, når hun fylder 18 år, at jeg har været på ferie med min datter, selvom jeg ikke har nogen penge,” fortæller Helle Møller til TV 2.

Hun er blot én ud af knap 27.000 danskere, som i år har fået denne form for støtte, hvilket er rekord. Det fortæller direktør i Arbejdsmarkedets Feriefond, Nina Löwe Krarup, til TV 2.

”Det er et udtryk for en stigning i behovet for rekreation. Jeg mener så også, at man kan sige, at det er et symptom på en samfundsudvikling, hvor vi bliver ved med at presse mennesker, der befinder sig i en vanskelig situation,” siger Nina Löwe Krarup til TV 2.

Samlet set har fondet udbetalt 53,3 millioner kroner, som stammer fra lønmodtageres uhævede feriepenge. 29 frivillige organisationer har efterfølgende delt pengene ud til ansøgere om feriehjælp. 

Hvad mener du om feriestøtten? Har man brug for ferie, når man er på kontanthjælp og ikke arbejder?

TV2
Tags: