Træning sparet væk for danske betjente

Træning sparet væk for danske betjente

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
I forbindelse med terrorangrebet på Krudttønden på Østerbro i februar 2015, blev den danske reaktionspatrulje sendt ud for at afværge situationen, som de er blevet trænet til.
 
Den danske reaktionspatrulje er en slags elitebetjente, som er bedre trænet og har bedre udstyr end normale betjente. Ideen er, at de specialuddannede betjente skal reagere hurtigere end PET’s aktionsstyrke.
 
Men det er nu kommet frem, at reaktionspatrujlen ikke havde været på skydebanen i omkring otte måneder inden angrebet på Krudttønden. Dette er sket, selvom almindelige betjente skal være på skydebanen mindst hvert halve år og reaktionspatruljen seks gange eller mere om året.  
 
LÆS OGSÅ: Blogger fik tre penis billeder om dagen: Se hendes hævn

Københavns Politi skriver, at de fandt det nødvendigt og forsvarligt at aflyse øvelsesskydningerne i efteråret 2014, fordi betjentene ikke skulle yde overarbejde. Dette beretter TV 2 efter at have fået en aktindsigt hos Københavns Politi.
 
Vicechef hos de parisiske specialstyrker, George Selinas, understreger også, at det er kritisabelt at den danske patrulje har gået otte måneder uden træning.
 
”Jeg vil ikke være polemisk. Det er kompliceret for mig at kritisere de danske myndigheder, det danske politi og deres administration af træning. Det der er sikkert er, at vi ikke ville lade elitebetjentene gå 8 måneder uden at skyde,” siger George Salinas.
 
Er Danmark i fare, hvis vores specialbetjente ikke får deres nødvendige træning til at afværge fremtidige terrorangreb?
 
TV 2
Se debatter