Træt og ondt i maven? Derfor er det livsfarligt

Træt og ondt i maven? Derfor er det livsfarligt

Sponsoreret indhold

Hvis du pludselig oplever ændrede toiletvaner, blødninger, oppustethed eller vægttab, må du ikke ignorere det, for det kan være tegn på tarmkræft. Tarmkræft er en fælles betegnelse for kræft i tyktarmen, endetarmen, tolvfingertarmen og tyndtarmen.

Hvert år bliver mindst 4.000 danskere ramt af den livsfarlige sygdom, men der findes en række symptomer, du kan holde øje med for at spotte sygdommen i tide. Det skriver Daily Mail ifølge Dagens.dk.

Blod ved toiletbesøg
Hvis du oplever blod i afføringen, bør du være ekstra opmærksom. Særligt hvis blodet er mørkt eller sort, kan der være tale om kræftceller, og du skal straks tage til lægen.

Træthed
Hvis du oplever konstant at være træt og nemt mister pulsen ved fysisk aktivitet, og det vel og mærke ikke er fordi du stresser rundt og er i dårlig form, kan det også være tegn på kræft.

LÆS OGSÅ: Træt af kulden? Kom i forårsstemning i Italien

Toiletvaner
Hvis du pludselig oplever ændrede toiletvaner, og eksempelvis pludselig går på toilettet op til flere gange om dagen, kan det også være tegn på kræft. Det samme gælder, hvis din afføring pludselig er anderledes i form, farve eller konsistens.

Forstoppelse
Hvis du oplever forstoppelse og føler dig oppustet, kan det ligeledes skyldes kræft. For hvis du har kræftsvulster i tarmene, kan det blokere for dele og tarmen og give fornemmelsen af forstoppelse.

Vægttab
Oplever du pludselig, at du taber dig uden grund, så kan det også være tegn på kræft. For pludselig vægttab kan være tegn på, at tarmenes nedbrydning af kosten ikke fungerer optimalt, som bevirker, at kroppen ikke kan optage næringsstofferne fra maden.

Har du oplevet nogle af ovenstående symptomer?

Dagens.dk