Trafikbøder: Så mange danskere skal fældes

Trafikbøder: Så mange danskere skal fældes

image title: 
Foto: Paolo Sartorio/123rf
150.000 er antallet af danskere, som politiet i 2015 vil straffe for såkaldte ”trafikfarlige forseelser”. Det viser politiets mål- og resultatplan for 2015.
 

Trafikfarlige forseelser tæller blandt andet at køre over for rødt og at køre, mens man er påvirket af alkohol eller narkotika.
 

Også fartkontrol er omfattet af målplanen. Her er målet, at politiets såkaldte ATK-vogne (automatisk trafikkontrol, red.) skal være på vejen i 100.000 timer på landsplan i løbet af året.
 

Som svar på kritikken om, at politiets fartkontroller er rene pengemaskiner, udtaler rigspolitichef, Jens Henrik Højbjerg, at det ikke handler om penge:

”Det er jo nogle overtrædelser, der finder sted. Hvis folk kører over for rødt, kører de over for rødt. Det er jo ikke noget, vi finder på. Det handler kun om én ting, og det er at højne trafiksikkerheden,” siger han til TV2.
 

Han fortæller yderligere, at politiets arbejde har stor indflydelse på antallet af trafikdræbte.

”Vi viderefører sidste års kontroltryk, for det har givet gode resultater. Når det gælder antallet af færdselsdræbte, betyder politiets kontrol og tilstedeværelse meget,” mener han.

 
Hvad synes du om, at der opstilles mål for hvor mange bøder, der skal gives? 


TV2

 
Tags: