Tragisk: 39-årig forfatter og DJ død af kræft

Tragisk: 39-årig forfatter og DJ død af kræft

image title: 
Foto: kzenon/123rf.com
Alle kender efterhånden en, der har kræft, og den nådesløse sygdom tager alt for mange mennesker for tidligt. En af dem var forfatter og DJ Maria Gerhardt, der blot blev 39 år.

Hun fik første gang konstateret kræft i 2013, og torsdag døde hun så blandt venner og familie på Bispebjerg Hospital.

”Min elskede Maria har forladt os i dag. Hun var omgivet af familie og venner, indtil hun døde, og jeg tror aldrig, der har været så meget kærlighed på Bispebjerg Hospital. Jeg har ikke ord, for den sorg jeg føler. Verden bliver aldrig den samme. Tak,” skriver Maria Gerhardts hustru, Rosa Nøss Bendixen, på den nu afdøde forfatters Facebook-profil.

LÆS OGSÅ: Kendt P3-vært skal have fjernet brysterne

På trods af sygdomsforløbet har Maria Gerhardt været særdeles produktiv. Hun debuterede som forfatter i 2014 med ’Der bor Hollywoodstjerner på vejen’, og i 2015 udgav hun digtsamlingen ’Amagermesteren’, der blev tildelt Politikens Litteraturpris.

Så sent som i sidste uge udkom hendes bog ’Transfervindue’, der handler om livet som dødeligt syg og er en utopisk fremstilling af Nordsjælland som et stort luksuriøst hospice.

Udover sit forfattervirke var Maria Gerhardt også en meget anerkendt DJ, hvor hun gik under kunstnernavnet Djuna Barnes.

Har du læst nogle af Maria Gerhardts bøger?

Ekstra Bladet
 
Tags: 
Nøgleord: