Transkønnets selvmord skaber ikonisk kamp på internettet

Transkønnets selvmord skaber ikonisk kamp på internettet

image title: 
Foto: Tumblr

Inden selvmordet, skrev transkønnede Leelah Alcorn et afskedsbrev på det sociale medie Tumblr, hvor hun blandt andet offentliggjorde sit ønske om, at hendes penge skulle doneres til en organisation, der kæmpede for transkønnedes rettigheder.
Derudover skrev hun blandt andet: ”I skal ikke være kede af det. Det er bedre nu. Det liv, som jeg ville have levet, var ikke værd at leve. For jeg er transkønnet.”

Leelah Alcorn var oprindeligt født en dreng, og navngivet Joshua. Hun følte sig som en pige fanget i en drengs krop. Den transkønnede Joshua Alcorn, som levede med sin kristne familie, var kun 17 år, da hun trådte ud foran en lastbil, og blev slået ihjel.

Forud for selvmordet fulgte et forløb, hvor Leelahs forældre havde prøvet at uddrive ’bøsseriet’, som termen hedder, gennem konverteringsterapi, som er en kristen metode til at bede den seksuelt afvigende til normalitet. Udover denne terapi tog forældrene Leelah ud af skolen, og fratog hende desuden både computer og mobil, så hun måtte leve i total isolation i flere måneder.

Leelahs afskedsbrev er blevet delt over 250.000 gange på de sociale medier, og har skabt en storm af debat og demonstrationer. Desuden har det ledt til et nyt lovforslag og Leelah Alcorn blev dedikeret en Golden Globe, som TV-serien Transparent vandt. Derpå er Leelah Alcorn blevet et symbol på transkønnedes kamp om at blive accepteret og ligestillet med heteroseksuelle.

Hvad mener du om transkønnedes ret til ligestilling med resten af samfundet? Hvad havde du gjort som forælder til en transkønnet

Berlingske


Tags: