Tre inspirerende idéer til en bæredygtig indretning

Tre inspirerende idéer til en bæredygtig indretning

Dette er sponsoreret indhold

Klima og “klimatosser” var i 2019 været et af de helt store emner i Danmark. Det gælder om at tænke langsigtet og klimavenligt i alt, hvad man foretager sig, da man ellers kan risikere at starte en voldsom debat.  At være bæredygtig handler ikke kun om at undgå madspild, og at lade bilen stå og tage cyklen, men også om at genbruge og se muligheder. Genbrug og recycling er ved at finde vej ind i mange danske hjem. Man køber brugt på nettet, tager på loppemarkeder eller lader møbler og interiør gå i arv gennem generationer, og mange af disse gamle fund kan med en kærlig hånd få nyt liv. Vi har her samlet et udpluk af de mange muligheder inden for recycling, der findes, som inspiration til dit hjem. 

Kabeltromler - Fra kabler til spisebord

Gamle kabeltromler i træ, som i gamle dage blev brugt til at holde styr på lange kabler, så de ikke viklede sig ind i hinanden, rummer et hav af muligheder inden for indretning. Hvis blot man sliber overfladen grundigt og giver tromlen en omgang olie, kan kabeltromlen være udgangspunkt for flere slags møbler og interiør. Det er i dag meget populært at bruge kabeltromler som bord, da tromlens store brede sider er oplagt som overfladen på et bord. Samtidig har kabeltromlen en god højde, når den lægges ned, og det kræver derfor ikke meget forarbejdning af en brugt kabeltromle, før du har et fuldt funktionelt bord, da den kan anvendes hel. Afhængig af kabeltromlens størrelse kan den blandt andet anvendes som sofabord, havebord eller natbord. Kabeltromlen kan også nemt laves til rustikke hylder eller knagerækker. En kabeltromle er derfor oplagt til et “gør det selv”-projekt, hvor fantasien og ens håndværksmæssige kunnen virkelig kan få frit løb, men du kan også købe møblerne færdige og klar til brug hos for eksempel www.kabeltromlen.dk.

Paller - Hjælperedskab bliver til møbel

De klassiske europaller bliver normalt brugt som hjælperedskab ved transport, når en blandt andet en gaffeltruck skal fragte materialer og gods. En palle i træ ses dog i mange hjem, som en del af indretningen. Pallen kan med lidt fantasi bruges til alt fra sofabord til bænk, samt til helt små indretningsmæssige detaljer, som vinhylde eller bogreol. Europallen er meget ru i sit udtryk, som kan give et rustik pift til indretningen. Europaller kan købes til relativt billige penge og er nemme at arbejde med, så det er et oplagt projekt for selv den mindste handyman.

Tralle - Stilladset bliver til en moderne bænk

Traller i træ bliver normalt brugt som gulv i stilladser, men i dag er de også yderst populære materialer til blandt andet bænke. En trallebænk i entreen med bløde puder eller et lammeskind ses ofte, gerne kombineret med en flot grøn plante eller små nipsting. Med en trallebænk kan du nemlig kombinere det rustikke træ med ny moderne detaljer, som tilsammen giver et flot og nymodens udtryk. Traller kan, ligesom med de to tidligere materialer, også bruges til andre møbler, såsom borde og hylder, men en trallebænk er den mest typiske måde at give en gammel tralle nyt liv.
Tags: