'Trist udvikling': Nu åbner muslimsk gymnasium

'Trist udvikling': Nu åbner muslimsk gymnasium

image title: 
Foto: Jasmin Merdan/123f.com
Til august slår et nyt gymnasium dørene op for 18 elever i Fuglebjerg på Vestsjælland. Når eleverne møder ind, skal de være anstændigt klædt på, kantinen serverer halalslagtet kød, og der vil være et bederum, som elever og lærere kan benytte i pauserne.

Der er nemlig tale om Danmarks første officielle muslimske gymnasium, Hindholm STX.

Bag det nye gymnasium står en gruppe muslimske forældre, og gymnasiet vil derfor være baseret på muslimske værdier. Det fortæller den nyudnævnte rektor, Kim Bredsgaard Lund.

“Vi oplever på mange fronter, at behovet er der. Vi vil gerne signalere mangfoldighed og multietnicitet, hvor der skal være plads til alle, og hvor vi omgås hinanden med respekt,” siger han til bt.dk.

Det er skolens ambition at give eleverne mulighed for at fordybe sig i muslimske værdier som ligeværd, tolerance og respekt for forskellighed.

“Det, der nok er det, som skiller os mest ud, er vores bederum, og at vi serverer halalmad i vores kantine. Alle er velkomne uanset baggrund og religion, og vores vigtigste formål er at få vores unge ud i samfundet,” siger gymnasiets bestyrelsesmedlem Esra Arici til Sjællandske.

Mattias Tesfaye, der er indfødsretsordfører for Socialdemokraterne, er ikke begejstret for det nye gymnasium, da det går imod politikernes ambition om integration.

“Hvis vi får hvide skoler, brune skoler, så vil vi kun opleve flere problemer med dem, som kommer til Danmark med en ikke-vestlig kultur,” siger han.

“Jeg kan godt forstå, at det kan være komfortabelt for eleverne, men vi kan ikke aflyse kulturkonflikterne. Jeg frygter et samfund, hvor vi bor lige ved siden af hinanden, men uden relationer, fordi vores børn går i forskellige skoler og sportsklubber” fortsætter han.

Han bakkes op af sine partifæller, Yildiz Akdogan og Lars Aslan Rasmussen.

“Trist udvikling, vi kommer til at leve mere og mere i parallelsamfund,” skriver Yildiz Akdogan på Twitter. Også Lars Aslan Rasmussen kalder det “trist”:

“Trist at nogle med muslimsk baggrund kun kan tåle at gå i gymnasium, med folk som de deler samme tro med.”

De 10 piger og otte drenge, der starter deres treårige uddannelse i midten af august, vil blive undervist i de fag, Undervisningsministeriet kræver, men vil derudover have mulighed for at vælge fag som tyrkisk og arabisk.

Hvad er din holdning til det nye gymnasium?

Berlingske
Tags: