Troede sæddoner var perfekt - sandheden chokerer

Troede sæddoner var perfekt - sandheden chokerer

image title: 
Foto: Marcos Calvo Mesa, 123rf.com
I Canada sagsøger tre familier nu amerikansk sædbank efter at have fået børn med sæd fra en mand, der viste sig ikke at være så perfekt, som han så ud på papiret.

Ifølge sædbanken var manden nemlig en yderst intelligent ph.d-studerende i neurovidenskab uden sundhedsproblemer. Det fik mindst 36 kvinder i Storbritannien, Canada og USA til at lade sig inseminere med mandens sæd, og i tre tilfælde endte det med graviditet.

LÆS OGSÅ: Efterladt som spæd: Hvor er min familie?

Det viste sig dog senere hen, at manden er psykotisk og diagnosticeret med skizofreni og narcissistisk personlighedsforstyrrelse og desuden har været fængslet for indbrud og andre lovovertrædelser.

“Det er forfærdeligt. Disse par søgte hjælp til at skabe en familie og var meget sårbare og stolede på industrien, og så sker dette,” siger James Fireman, advokat for de familier, der lægger sag an, ifølge TV 2.

Sædbanken, som nu ender på anklagebænken for at have givet falske oplysninger, hedder Xytex Corp. og familierne forlanger omtrent 75 millioner kroner i erstatning.

Familierne lærte mandens sande identitet at kende, da de foretog en Google-søgning på mandens navn, efter sædbanken havde offentliggjort det ved en fejl.

Hvilke konsekvenser tror du, afsløringen af sæddonerens sande jeg får for forholdet mellem forældrene og deres børn?

TV 2
Tags: