Trump fyrer ny kommunikationschef efter 11 dage

Trump fyrer ny kommunikationschef efter 11 dage

image title: 
Foto: actionsports/123rf.com
11 dage.

Så kort tid nåede Anthony Scaramucci at være ansat som kommunikationschef i Det Hvide Hus, før præsident Donald Trump smed ham på porten.

I løbet af sin korte tid på posten var Scaramucci angiveligt hovedmanden bag at få afsat Det Hvide Hus’ talsmand, Sean Spicer, samt stabschef Reince Priebus, som han mistænkte for at stå bag flere lækager.

Paradoksalt nok var fyringen af Priebus med al sandsynlighed også begyndelsen på enden på Scaramuccis korte karriere som Trumps kommunikationschef.

Ind i stedet for Priebus kom den tidligere sikkerhedsminister, John F. Kelly, der angiveligt krævede Scaramuccis afgang.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang i trekantsdrama med politikere

Det Hvide Hus fremlægger dog sagen lidt mere diplomatisk.

”Anthony Scaramucci forlader sit job som kommunikationschef i Det Hvide Hus. Hr. Scaramucci følte, at det ville være bedst at vaske tavlen ren, så stabschef John Kelly kan samle sit eget hold,” skriver Det Hvide Hus ifølge Politiken.

Ansættelsen af John F. Kelly, der af Trump er blevet kaldt ”en rigtig stjerne i min administration”, betyder med al sandsynlighed mere ro på de indre linjer i Det Hvide Hus.

”Hans (John F. Kelly, red.) præstationer hidtil i forhold til den nationale sikkerhed er rekordknusende, når man tænker på landegrænsen og de store resultater, som vi har opnået,” sagde Trump ifølge Politiken, da den respekterede John F. Kelly mandag blev taget i ed.

Hvad mener du om de seneste ugers hændelser i Det Hvide Hus?

Politiken