Trumps værste mareridt: Stemmer skal tælles om

Trumps værste mareridt: Stemmer skal tælles om

image title: 
Foto: actionsports/123rf.com
Meldingen fra Clinton kommer efter Jill Stein, der var præsidentkandidat for Det Grønne Parti, tidligere har indgivet en officiel anmodning om at få omtalt stemmer fra Wisconsin.
 
Men nu er det ikke kun denne ene stat, men en omtælling i samtlige stater, som Jill Stein har i sinde, at få gennemført.
 
Den officielle anmodning om omtælling i staten Wisconsin, kan potentielt have betydning for valgets resultater, da Trump kun vandt snævert over Clinton med cirka 27.000 stemmer. Men isoleret set, kan staten ikke alene ændre på, at Donald Trump er blevet præsident.
 
USA’s kommende præsident, Donald Trump, kalder omtællingsforslaget for et decideret fupnummer.
 
LÆS OGSÅ: Dronningen reagerer på afdød Mopper
 
”Dette er et fupnummer af Det Grønne Parti i forbindelse med et valg, der allerede er blevet afgjort. Resultaterne af dette valg burde blive respekteret i stedet for at blive udfordret og misbrugt, hvilket er præcist det, som Jill Stein gør,” skriver Trump i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.
 
Tidligere har eksperter opfordret Clinton til at kræve omtælling i tre stater, med mistanke om snyd med elektroniske stemmemaskiner. De samme eksperter har vurderet, at der kan være forsvundet op mod 30.000 af Clintons stemmer i Wisconsin.
 
En talsmand fra Clintons lejr har dog understreget, at der ikke er noget, der tyder på, at der har været snyd indblandet i det amerikanske præsidentvalg, hvad angår stemmeoptælling, skriver CNN ifølge BT.
 
For Hillary Clinton er det dog ikke så let at få væltet Trump af tronen. Hun skal bruge en sejr i alle tre stater, før det i teorien vil være muligt for hende at overtage præsidentembedet.
 
Valgmyndigheder i delstaten Wisconsin har efter anmodning fra Stein besluttet, at der skal gennemføres en genoptælling.
 
Tror du der har været fup med stemmerne?
 
BT
Tags: