Turister tror, de køber hash lovligt

Turister tror, de køber hash lovligt

image title: 
Foto: sergeyp/123rf.com
Når turister besøger Christiania, køber de ofte hash på stedet i den tro, at det er lovligt. Det fortæller vicepolitiinspektør, Dannie Rise, fra Københavns Politis Task Force Pusher Street til Politiken.
 
I alt blev 283 personer noteret for at være i besiddelse af hash i tiden op til Roskilde Festival, hvor politiet intensivt patruljerede med narkohunde i området omkring Christiania.
 
”Det er mere end sædvanligt, og det skyldes selvfølgelig, at vi har intensiveret patruljeringen. Men det bliver også åbenlyst for os, når vi taler med folk, at mange tror, at det er lovligt,” fortæller Dannie Rise.
 
LÆS OGSÅ: Anholdt for at oplade sin mobil
 
Han mener, det skyldes, at turisterne på Christiania ser, at der foregår åbent salg samtidig med, at politiet er i nærheden. Men ligeså snart de kommer ud på gaden, kan en klump hash i lommen udløse en bøde på 2.000 kroner.
 
Turistorganisationen Visit Denmark advarer ikke på sin hjemmeside om, at hashsalget er ulovligt. Wonderful Copenhagen har både en side med en advarsel, men også en uden – alt efter, hvordan man klikker sig ind på siden.
Derudover oplyser rejseguiderne Lonely Planet og Rough Guide heller ikke noget om forbuddet.
 
Synes du, at man skal være bedre til at oplyse udenlandske turister om, at det er ulovligt at være i besiddelse af hash i Danmark?
 
DR
 
 
Tags: