Tusindvis af bilejere står til at få bøde

Tusindvis af bilejere står til at få bøde

Selvom det snart bliver lovpligtigt at have skruet sin nummerplade på bilen fast, lever mange danskere fortsat ikke om til den kommende lovgivning.

Derfor står tusindvis af danskere snart til at få en bøde, med mindre de får skruet nummerpladen fast.

Loven træder i kraft den 15. november i år, men en undersøgelse foretaget autoservicekæden Euromaster viser, at kun en tredjedel af de 1.183 biler, der var med i undersøgelsen, lever op til lovgivningen.

“Det er et alt for lavt tal med november lige om hjørnet,” siger Ole Eichler, administrerende direktør i Euromaster.

LÆS OGSÅ: 8-årig stjæler bil og kører tur med søskende

Hos Forenede Danske Motorejere, FDM, undrer man siger over undersøgelsens resultater.

“Vi har sendt adskillige nyhedsbreve og videoer ud, hvor vi gør opmærksom på lovændringen. Men man kan stadig se, når man går rundt på gaden, at flere mangler at få fastmonteret nummerpladerne. Derfor får flere bilister travlt med at få det gjort inden 15. november,” siger Jørgen Jørgensen, der er seniorkonsulent hos FDM.

Årsagen, til at mange endnu ikke har fastmonteret nummerpladen er nok, at opgaven har lav prioritet, vurderes det.

“Det er formentlig en af de her små ting, som mange bilister tænker, at de nok skal få gjort, når de alligevel skal på værksted. En fastmontering af nummerpladerne er formentlig ikke det, der har højest prioritet i hverdagen. Men det skal jo gøres på et eller andet tidspunkt, og nu er det altså ved at være alvor for bilisterne,” fastslår Jørgen Jørgensen.

Hvis en bilist bliver stoppet af politiet uden fastmonterede nummerplader, koster det en bøde på 1.000 kroner. En fastmontering af nummerpladerne koster til sammenligning omkring 200 kroner på et autoværksted, oplyser FDM i følge BT.

Hos færdselsafdelingen hos Østjyllands Politi forventer man dog ikke, at der bliver travlt med bødeuddelingen.

“Vi ved af erfaring, at mange bilister først reagerer i sidste øjeblik, når medierne begynder at skrive om reglen. Derfor er jeg sikker på, at tallet ikke vil være så højt, når vi kommer frem til 15. november,” siger politikommissær Amrik Singh Chadha til BT.

Han forsikrer dog, at politiet alligevel kommer til at tjekke bilernes nummerplader grundigt, når de bringer bilister til standsning.

Har du fået fastmonteret din nummerplade med skruer?

BT

 
Tags: 
Nøgleord: