TV 2-vært tæt på at fryse ihjel over Atlanten

TV 2-vært tæt på at fryse ihjel over Atlanten

image title: 
Andrew Koh Kien Ting/123rf.com
Det var en kold fornøjelse, der ventede TV 2s USA korrespondent Jesper Steinmetz, da han søndag skulle flyve hjem fra Oslo til Washington med SAS.

Da Jesper Steinmetz kom ombord på flyet, fik han hurtigt pakket sit udleverede tæppe ud, idet han oplevede, at det var koldere end normalt, og det var der også en ganske logisk forklaring på.

For flyet nåede kun en time ud fra Norges kyst, inden kaptajnen meddelte, at flyet havde alvorlige problemer med temperaturen.

”Jeg har lidt dårlig nyt. Varmeapparatet i noget af flyet virker ikke, så det ville være uforsvarligt at fortsætte den planlagte rute over Atlanterhavet,” lyder TV-2-korrespondentens gengivelse af kaptajnens ord ifølge BT.

LÆS OGSÅ: Tv-vært bliver fitnessinstruktør

På sin instagram profil skriver Jesper Steinmetz:

”Frøs ihjel over Atlanten," kunne have været overskriften, hvis ikke SAS-kaptajnen havde taget en rask beslutning og vendt flyet om.”

Flyets temperaturproblemer ville have betydet, at kabinetemperaturen havde nået mange minus grader over Atlanten, og Jesper Steinmetz priser sig derfor lykkelig over SAS-pilotens beslutning om at vende flyet.

Han roser samtidig selskabet med teksten:
”Tak fordi sikkerheden trumfer alt. Som altid: super proffe SAS.”

Overfor BT bekræfter SAS temperaturproblemerne og forklarer:
”Der var en fejl i installationen i cockpittet, som betød, at den luft, der kom ind i flyet var minus 10 grader. På en så lang flyvning ville det betyde, at luften i cockpittet ret hurtigt ville nå ned på minus 10 grader”, siger Anna Kansell pressetalskvinde for SAS til BT.

Hvad tænker du om SAS håndtering af problemet?

BT
Tags: 
Nøgleord: