TV3-program under kritik: Udstiller overvægtige

TV3-program under kritik: Udstiller overvægtige

image title: 
bowie15/123rf.com
Den hårde kritik var allerede blevet debatteret på de sociale medier, inden programmet ’Min fede træner’ rullede hen over skærmen onsdag aften.

Langt de fleste brugere kritiserede programmet for at være en hån mod dem, der vejer for meget.

Kort fortalt er programmets koncept, at fire kendte danskere – Mascha Vang, Kira Eggers, Frederik Fetterlein og Sara Maria Franch Mærkedahl – skal tage på i vægt for at finde ud af, hvordan det er at være overvægtig, og så skal de tabe sig igen sammen med fire overvægtige deltager, som har meldt sig til ’Min fede træner’ i håb om at tabe sig.

LÆS OGSÅ: Derfor lever du længere med en kraftig kvinde

Efter programmets premiere fortsætter kritikken, og på de sociale medier synes brugerne , at det handler mere om de fire kendte danskere end de fire overvægtige. Cand. Scient og vanecoach Morten Elsøe mener heller ikke, at programmet bekæmper overvægt – tværtimod.

”Man kan ikke sammenligne folk, der altid har været slanke, med folk, der næsten altid har været overvægtige. Der er så mange ting, der er forskellige. Der kan både være en mase fysiologiske ting og alle de vaner, vi har fået med hjemmefra,” siger Morten Elsøe.

Programchef på TV3 Kennet Kristensen er ikke enig. Han mener, at kritikken er ”skudt helt forbi”.

”Jeg vil ikke gøre mig klog på, hvorfor folk bliver overvægtige, det er der en masse andre, der kan gøre. Men man kunne jo forestille sig, at vores trænere også kommer på en rejse, og jeg vil gerne appellere til, at man ser alle programmerne, inden man sætter to streger under et facit, som, jeg synes, er forkert,” siger programchefen.

’Min fede træner’ sendes hver onsdag kl. 20.00 på TV3.

Har du set ’Min fede træner’?

Politiken
Tags: 
Nøgleord: