Tvillingepar vil styrke virtuel valutas troværdighed

Tvillingepar vil styrke virtuel valutas troværdighed

image title: 
Kilde: Natalia Merzlyakova/123rf
Tvillingerne Winklevoss, der angiveligt inspirerede Mark Zuckerberg til Facebook, vil styrke kendskabet til bitcoins og forsøger nu at lave en lovreguleret vekselbørs for den virtuelle valuta.

Winklevoss-tvillingerne, der i 2008 indgik et forlig med Zuckerberg på 65 millioner dollars, investerede i 2012 hele formuen i bitcoins, der i dag har en værdi af omkring 2000 danske kroner per styk. Bitcoins kan bruges til betalinger rundt om på internettet, og går uden om de traditionelle betalingsformidlere som kortselskaber og pengeinstitutter.

Bitcoins’ troværdighed er dog ramt, idet det er kommet frem, at den bruges som betalingsmiddel på sortbørsmarkedet Silk Road, der involverer stoffer, våben og lejemord. Derfor ønsker tvillingerne nu at forbedre den virtuelle valutas troværdighed, da det også vil komme deres egen investering til gode.

Tyler Winkelvoss, den ene halvdel af tvillingeparret, uddyber til New York Times:

”Vi er nødt til at bygge en infrastruktur. Vi er nødt til at gå, før vi kan løbe”, og fortæller ydermere, at det skal ske gennem vekselbørsen ”Gemini”.

Hvad mener du om, at der er så stor usikkerhed i en virtuel valuta? Ville du have nok tillid til at turde benytte dig af den?

Metroexpress
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter