Tvunget til arbejde, trods kroniske smerter

Tvunget til arbejde, trods kroniske smerter

image title: 
Francis Dean/123rf.com
For fire år siden blev Kim Bruun fra Struer langtidssygemeldt fra sit arbejde som køkkenassistent på Struer Kaserne. Hans ryg var fuldstændig ødelagt.

”Fra livet og ned til halebenet er rygsøjlen bare ødelagt,” fortæller han til Dagbladet Holstebro-Struer.
Den 30. oktober 2012 blev han opsagt sin stilling som køkkenassistent, og måtte overgå til kontanthjælp, da Struer kommune nægtede ham sygedagpenge.

Sygehuset ville ikke operere Kim Bruun, før han ikke var i stand til at trække vejret længere. I mellemtiden fik han morfin til at klare de svære smerter. Struer kommune afprøvede Kims arbejdsduelighed ved at sende ham til et aktivitetscenter.

LÆS OGSÅ: Børn ”arbejder” mere end voksne 

”Jeg skulle tørre nogle borde af og vande et par blomster. Jeg følte mig så flov over, at det virkelig skulle være så svært, at jeg ikke kunne klare det,” siger han.

Efter et møde med Jobcenter Struer og en lægefaglige rådgiver fra Regionen med den rette dokumentation for smerterne, gav kommunen ham ret til behandling hos en fysioterapeut to gange om ugen og hjemmehjælp hver 14. dag. 

Efter dette forsøgte Kim at få førtidspension, men dette fik han imidlertid afslag på. Jobcenteret i Struer siger, at tiden heler mange sår.

Behandler vi sygemeldte personer godt nok i Danmark, eller kan vi gøre det bedre? Del din holdning med os i debatten.

Avisen.dk
Tags: