Tynde teenagere: Føler sig stadig tykke

Tynde teenagere: Føler sig stadig tykke

image title: 
Foto: TONO BALAGUER/123rf.com
Både piger og drenge i teenagealderen træner mere og er oftere på slankekur end nogen andre unge i Europa. Men på trods af dette ligger de danske unge også i top-ti over europæiske lande, hvor de føler sig tykke.
 
Dette viser en ny undersøgelse fra Verdenssundhedsorganisationen WHO og statens Institut for Folkesundhed, der er lavet blandt 220.000 teenagere fra i alt 41 europæiske lande.
 
Psykolog og forsker, Mia Lichtenstein, fra Syddansk universitet mener, at disse resultater kan skyldes at de mange unges forældre selv dyrker sundhed og træning på et højt niveau.
 
”De præges af de miljøer, de færdes i, og hvis mor og far skal løbe maraton eller ironman og går op i fedtprocenter og muskelmasse, så smitter det selvfølgelig af på børnene” siger Mia Lichtenstein til TV2, og tilføjer:
 
”Det er bagsiden af motionsmedaljen og sundhedsbølgen. De unge bliver nemlig ikke bare sunde, de udvikler et negativt kropsbillede, fordi de stræber efter urealistiske kropsidealer.”
 
LÆS OGSÅ: Politiet advarer om drabelig bedstemor på nettet 

Når sundhedsidealerne går i arv til de unge mennesker, kan det få mange konsekvenser - herunder isolation.
 
”Nogle unge risikerer at isolere sig fra familie og venner, fordi sundhed og træning bliver vigtigere end de sociale relationer,” siger hun.
 
Psykolog og direktør for rådgivningsforummet Griltalk.dk, Anna Bjerre, ser også den manglende sammenhæng mellem kropsvægt og slankekure hos de unge danskere.
 
Hun mener ikke, at de unge skal være ligeglade med deres kroppe, men at det skal være lysten, der driver dem afsted til fitnesscentret og ikke angsten for at fejle.
 
Hvad er din mening om denne tendens hos de unge? Del din mening i debatten
 

TV2
Tags: 
Nøgleord: