Ubarberede ben udløser dødstrusler

Ubarberede ben udløser dødstrusler

image title: 
Foto: Encho Enevski/123rf.com
”Jeg har ikke barberet mig i syv år,” skriver 25-årige Anne Frahm i en kommentar på Facebook i en debat vedrørende kropsbehåring. En kommentar, hvor hun har vedhæftet et billede af sine behårede ben. Og til trods for, at Anne Frahm var forberedt på forargede reaktioner, havde hun aldrig forestillet sig, hvor slemme nogle af de reaktioner skulle vise sig at være.
 
”Jeg var bevidst om, at der sikkert ville være en masse mennesker, der ville skrive: ”Ad, hvor klamt!”, og jeg overvejede, om det var umagen værd. Men jeg tænkte også på, hvordan jeg selv havde det, da jeg var teenager og nervøst overvejede at lade hårene på mine ben gro. Jeg tror, det ville have betydet meget for mig at opleve, at nogen turde sige fra, siger Anne Frahm, der til daglig er kandidatstuderende på DTU.

”Der var de forventede ”ad”-reaktioner og en del, der betvivlede, om det virkelig kunne være en kvindes ben. En kvinde skrev, at jeg havde ”maskuline tæer.” Og så var der de virkelig hadefulde – nogle opfordrede mig til selvmord, og der var én, der grafisk beskrev, hvordan jeg fortjente at blive tortureret og voldtaget. Det havde jeg alligevel ikke forventet,” fortæller hun.
 
LÆS OGSÅ: Nu kan du købe en del af Prinsesse Diana
 
Anne Frahm har siden, hun var 17 år, valgt at droppe barberingen og makeup og BH, da det er sådan, hun er mest komfortabel. Og selvom det var lidt frygtindgydende i starten, har Anne overvundet sin frygt og i dag er det ganske normal hverdag for hende. Derfor lod hun sig heller ikke synderligt påvirke af de hadefulde kommentarer:
 
”Det er jo tydeligt, at de handler om afsenderen selv, langt mere end de handler om mig. Mange har også henvendt sig til mig for at sige pæne ting – ofte er det kvinder, der skriver, at det er stærkt gået af mig,” udtaler hun og fortsætter:
 
”Flere og flere unge vokser op med angst og dårligt selvværd, fordi de ikke føler, de kan leve op til tidens skønhedsidealer. Jeg vil gerne være med til at skabe en verden, hvor de eneste kropsidealer, vi skal leve op til, er vores egne!”
 
Hvad er din holdning til kvinder og barbering?
 
TV2
 
Tags: