Uber-chauffør risikerer bøde på en halv million

Uber-chauffør risikerer bøde på en halv million

image title: 
Linda Parton/123rf.com
I går mandag blev fire tidligere danske Uber-chauffører stillet for retten, da de i foråret var blevet idømt store bøder for brud på Taxaloven.

Forsvarer Eddie Omar Rosenberg Khawaja har anket tre af sagerne, og han er blevet enig med sine klienter om, at sagerne skal prøves ved landsretten.

”Efter vi har gennemgået dommen og den bødestørrelse, de er blevet idømt, er tre af klienterne i hvert fald indstillet på at anke. Vi anker både skyldsspørgsmål og bødestørrelse”, siger Eddie Omar Rosenberg Khawaja ifølge Ritzau.

Om der også sker anke i den fjerde sag, kan forsvareren først fortælle, når han har snakket med den fjerde chauffør.

I byretten fik en chauffør en bøde på 590.000 kroner for at have kørt 5428 Uber-ture i 2015.

De tre andre chauffører fik henholdsvis bøder på 110.000 kroner for 1282 ture, 60.000 kroner for 609 ture, og den sidste chauffør fik en bøde på 40.000 kroner for 399 ture.

​LÆS OGSÅ: TV 2-vært tæt på at fryse ihjel over Atlanten

Ifølge Ritzau er alle sagerne blevet rejst af Ubers europæiske hovedkvarter, som har beliggenhed i Holland, i forbindelse med en skatterevision. Det europæiske hovedkvarter udleverede en liste med navne på danske chauffører til Skat i Danmark, som gav den videre til Københavns Politi.

Forsvareren har protesteret mod brugen af listen som bevis i straffesagerne. Dette skyldes blandt andet, at anklageren ikke har de konkrete datoer for Uber-turene, der fandt sted i 2015, og derfor kan listen ikke bruges som bevismateriale.

”Derfor kan det i princippet ikke afvises, at alle turene er foregået før marts 2015 og dermed er forældede”, sagde Eddie Omar Rosenberg Khawaja i retten ifølge Ritzau.

Sagerne kommer for landsretten i slutningen af 2017 eller starten af 2018.

Burde danske Uber-chauffører få en straf?

​MSN
Tags: 
Nøgleord: