Udenlandsdansker: Jeg har ret til kontanthjælp

Udenlandsdansker: Jeg har ret til kontanthjælp

Sponsoreret indhold

Danske familien Beckmann levede gennem generationer et liv på første klasse. De kom i de rigtige kredse og boede i et palæ med swimmingpool på Portugals solkyst.

Derfor voksede datteren Anne Mette Beckman op i den tro, at hun aldrig skulle arbejde for at tjene penge, men at hun ville arve forældrenes formue. Derfor har hun aldrig taget en uddannelse, fået sig et arbejde, eller er flyttet hjemmefra.
 
Desværre gik formuen tabt under den portugisiske revolution i 1974, og til sidst endte Anne Mette og hendes mor i en toværelses lejlighed, hvor de levede for moderens folkepension på 3.000 kroner. 
 
Anne Mette Beckmanns og hendes mors nye tilværelse blev vist i filmen ”The Good Life”, hvor man så Anne Mette bebrejde sin mor for, at hun aldrig fik den millionarv, hun havde regnet med at få.
 
LÆS OGSÅ: Fyret! Sendte penis-billede til sin chef
 
I marts i år mistede Anne Mette dog sin mor, og nu planlægger hun at vende tilbage til Danmark, hvor hun forventer at kunne komme på kontanthjælp.
 
”Jeg ved godt, at mange ikke synes, jeg burde have ret til penge, fordi jeg ikke har boet der i 40 år, men vi har fandeme betalt skat i min familie i mange år, mens vi var rige. Jeg nægter, ikke at tage imod det. Ellers dør jeg på gaden,” fortæller den hun til B.T.
 
Derfor er hun nu i gang med at spare sammen til en flybillet, så hun kan flytte til Danmark, hvor hun håber, at det danske velfærdssamfund vil kunne hjælpe hende.
 
Synes du, at Anne Mette Beckmann fortjener kontanthjælp, når hun ikke har boet i Danmark i 40 år?
 
B.T.