Udlændinge: Danske børn er uopdragne

Udlændinge: Danske børn er uopdragne

Sponsoreret indhold

I Søndagsavisens udlængepanel sidder der otte personer, som har været bosat i Danmark gennem en årrække. De mener, at danske børn har så høj status i familien, at interaktionen mellem barn og forældre kan virke direkte chokerende.
 
De danske børn siger både ‘hold kæft’, ‘idiot’ og ‘dumme mor’, de smækker benene op på bordet i skolen, leger med bestikket på restauranterne og bliver inddraget i beslutninger om alt fra aftensmad til sommerferie.
 
Kort sagt føler de danske børn sig fuldstændig ligestillede med deres forældre.
 
Sådan lyder erfaringerne fra Søndagsavisens udlændingepanel. Observationen bakkes op af eksperter, som avisen også har talt med.
 
LÆS OGSÅ: Ung mor fængslet: Vil ikke lade faderen få samvær
 
“Danske forældre er bange for at være en autoritet over for børnene. De har lært, at man ikke skal skælde ud, og det skal man heller ikke, men så kommer alle de lange ord i stedet: ‘Jeg anerkender dig, jeg kan godt se det fra dit perspektiv, det er heller ikke let for dig… Man er en hel roman om at nå frem til pointen, hvor barnet bare skal have en klar anvisning. Forældre skyr konflikter så meget, at de kommer til at gå i den anden retning,« siger Lola Jensen, som er familievejleder.
 
John Halse, psykolog, forfatter og tidligere formand for Børns Vilkår er enig i, at forældrene skal stramme op og sætte grænser for deres børn. Det siger han til Søndagsavisen.
 
“Det er positivt, at vi møder vores børn med respekt, giver dem indflydelse og lytter til dem. Men vi skal være klar over, at det giver modspilsbørn, og det kræver, at forældrene kan sætte grænser for, hvad børnene skal have indflydelse på, og hvad der er til forhandling.”
 
Hvad er din holdning til udlændingepanelets vurdering og oberservationer af danske børn? Er du enig?
 
BT