Udtalelse på TV kan koste præst jobbet

Udtalelse på TV kan koste præst jobbet

image title: 
Foto: TV 2
”Jeg tror bare på, at vi afklæder os kroppen, når vi dør. Den bliver simpelthen til kompost, vi bliver til jord igen, men sjælen lever videre.” Selvom udtalelsen nok virker ret uskyldig for de fleste, kan den koste en kvindelig præst fra Vig jobbet.
Fredag aften var sognepræst i Vig Kirke, Annette Berg, nemlig meddebattør i programmet Præstens Lektie på TV ØST, hvor hun fortalte, hvordan hun forholder sig til livet efter døden.

Udtalelsen står i stærk kontrast til den kristne fortolkning i den danske folkekirke, hvor den fysiske opstandelse er i centrum. Den anden debattør i programmet, præst Margrethe Horstmann fra Lolland, var derfor også dybt uenig med Annette Berg.

Og efterfølgende er præsten i Vig Kirke blevet kritiseret for sin holdning.

LÆS OGSÅ: Farveldyt til konen kostede dyrt 

Ifølge Kristeligt Dagblad mener flere eksperter, at Annette Bergs udtalelser er så alvorlige, at hun kan stå til at miste sit job, hvis hun ikke trækker udtalelsen tilbage.
 
Selv tager præsten dog sagen med ro.
 
”Biskoppen ringede i går aftes, og vi havde en rigtig spændende debat. Jeg synes, det er vigtigt at snakke om de her ting. Også hjemme i folks stuer, fordi jeg kender mange, som synes, det kan være svært at få snakket om, hvad vi egentlig tror på, og hvad der sker, når vi dør,” siger Annette Berg til TV 2.

At hendes udtalelser kan komme til at få konsekvenser for jobbet som sognepræst, eller at hun skal igennem en såkaldt læresag ved præsteretten, får ikke Annette Berg til at trække sine udtalelser tilbage.

”Jeg står ved mine udtalelser, fordi jeg synes, at det åbner op for debat. Hvis jeg skal igennem en læresag, så må vi debattere det dér også. Det må vi tage hen ad vejen,” siger hun, og vedstår, at hun er helt bevidst om, at hun har bevæget sig ind på et område, der kan vække stærke følelser.
 
”Kritikken mod mig er jo rigtig, for vores kristne tradition bygger jo ikke på reinkarnationstanken, og det kan der ikke herske nogen tvivl om. Reinkarnationstanken er tværtimod blevet bekæmpet med næb og klør. Og det er også den tradition, jeg er opvokset og uddannet i,” siger hun.
 
Hvad mener du? Burde Annette Berg blive afskediget sit job?
 
TV 2
 
 
Tags: