Udvist af Danmark: Har arbejdet for meget

Udvist af Danmark: Har arbejdet for meget

Sponsoreret indhold

På et lille værelse i en villa på Frederiksberg bor den 26-årige Gerardo José Lopez Rodriguez. Egentlig skulle han være startet i job hos Siemens Windpower i Danmark og Tyskland den 1. september, og han er næsten færdig med sin uddannelse fra Copenhagen Business School. Men det er der nu blevet sat en stopper for.
 
For drømmen om en fremtid i Danmark med sin danske kæreste er blevet til et mareridt for Gerardo. Han har nemlig fået besked fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration om at han har fået inddraget sin opholdstilladelse, og at han skal være ude af Danmark senest den 2. oktober.
 
Dette skyldes, at Gerardo på et tidspunkt under sin studietid har arbejdet 63,5 timer mere i Danmark, end hvad der er tilladt for udenlandske studerende fra tredjeverdenslande som Venezuela.

LÆS OGSÅ: Gymnasium forbyder fredagsbøn
 
I sit studiejob som natreceptionist hos en hotelkæde har han i september, oktober, november og december sidste år arbejdet de 63,5 timer for meget. Det svarer til omkring tre timer for meget om ugen.

”For mig vil det være en katastrofe. Hvis jeg skal ud, ved jeg helt ærligt ikke, hvad jeg skal gøre,” fortæller Gerardo Rodriguez til TV 2.

Udlændinge- integrations- og boligminister, Inger Støjberg (V), vil ikke udtale sig om den konkrete sag. Men hun fortæller, at hun vil kigge nærmere på reglerne omkring udenlandske studerende og adgangen til arbejde. Hun mener, at det kun skal være alvorlige overtrædelser af en studiearbejdstilladelse, som skal medføre inddragelse uden først at få en advarsel, og fortæller, at hun vil drøfte det med partierne.

Hun understreger dog stadig, at grunden til, at man har reglerne er, at man derved sørger for, at man studerer og ikke arbejder.

”For meningen med ordningen er jo, at man kommer til Danmark for at studere og ikke for at arbejde,” siger hun ifølge TV2.

Fortjener Gerardo at blive udvist fra Danmark?

TV2