Ugens racist: Er I glade nu?

Ugens racist: Er I glade nu?

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Erhvervskommentator, forfatter og journalist Hanne Sindbæk er kommet i stærk modvind på de sociale medier på grund af en klumme i Børsen i tirsdags. Her berettede hun om en episode i sin lokale Irma, hvor en kasseekspedient med anden etnisk baggrund end dansk var noget langsom til at betjene kunderne:

”Normalt kan vi godt sige til og fra i forretninger, så ruderne klirrer. Men sagen er, at kassedamens forfædre tydeligvis kom fra nogle varmere himmelstrøg, så vi får den der fornemmelse af, at vi skylder en særlig tolerance,” skrev hun i klummen.

Den kommentar har affødt en del negativ respons på Hanne Sindbæks profiler på diverse sociale medier, hvor hun bliver kaldt alt fra ’småborgerlig svinehund’ til hyggeracist.

LÆS OGSÅ: Har den politiske korrekthed taget overhånd

Hun fastholder dog, at indlægget på ingen måde havde racistiske motiver, men i stedet var ment som en kritik af ansættelsen af den pågældende medarbejder, som hun mistænkte for at være en del af Irmas politik om social ansvarlighed – en politik, der ifølge Hanne Sindbæk går ud over butikkens kundeservice.

Hun ærgrer sig nu blot over, at klummens oprindelige budskab desværre er gået tabt i mediestormen, ligesom det undrer hende, at offentligheden har så voldsomt et behov for at udpege racister:

”Der er et umætteligt behov derude for at finde folk, vi kan kalde racister. Nu er jeg ugens racist – er I glade?” lyder det fra Hanne Sindbæk i et interview med Radio24Syv.

Synes du, at Hanne Sindbæks klumme er racistisk? Går vi danskere på listetæer over for personer med anden etnisk baggrund end vores egen?

Jyllands-Posten
Tags: