Undersøgelse: Risiko for kræft stiger med varme drikke

Undersøgelse: Risiko for kræft stiger med varme drikke

image title: 
Foto: belchonock/123rf.com
En ny opgørelse viser, at meget varme drikke kan øge risikoen for kræft. Opgørelsen er, ifølge nyhedsbureauet AFP, foretaget af det Internationale agentur for kræftforskning, IARC.
 
Undersøgelsen viser også, at det ikke er farligt, så længe temperaturen altså bare er under 65 grader. Det samme gælder uanset om, der er tale om kaffe, the eller noget helt tredje.
 
Man bygger anbefalingerne på en gennemgang af mere end 1.000 studier i indtagelse af varme drikke.
 
LÆS OGSÅ: Her er svaret på de vildeste flymyter
 
De mange data tyder på, at risikoen for kræft øges ”væsentligt”, hvis man indtager meget varm kaffe eller andre varme væsker. Det gælder især kræft i spiserøret.
 
Ifølge AFP drikker man i lande som Kina, Iran, Tyrkiet og Sydamerika ofte the med en temperatur på omkring 70 grader. Dette er også lande, hvor man har identificeret en forhøjet forekomst af kræft i spiserøret.
 
Så bare rolig. Du behøver ikke at lægge kaffen på hylden. Bare sørg for, den ikke er varmere end 65 grader.
 
Hvordan drikker du din kaffe?
 
TV 2
 
 
Tags: 
Nøgleord: