Undersøgelse: Så meget skærer overvægt af levetiden

Undersøgelse: Så meget skærer overvægt af levetiden

image title: 
Foto: Andriy Popov/123rf.com
Et nyt stort studie fra Cambridge University i England har med resultater fra 239 tidligere studier fundet ud af, at overvægt kan kappe op til år af den forventede levetid.

Derudover viser undersøgelsen, at risikoen for at blive ramt af følgesygdomme som hjerte-kar-sygdomme, hjerteanfald, lungesygdomme og kræft øges, hvis man vejer for meget.

Undersøgelsen er blevet offentliggjort i det medicinske tidsskrift The Lancet, og her bliver det beskrevet, at der er bevis for, at der er større risiko ved at dø inden sin 70-års fødselsdag, hvis man er overvægtig.

Det er dog ikke kun de svært overvægtige, der har risiko for at dø tidligere. I gennemsnit bliver der skåret omkring et år af den forventede levetid for let overvægtige. Desuden kan moderat overvægtige forvente en tre år kortere levetid på grund af deres ekstra kilo.

LÆS OGSÅ: Er sexlivet gå i stå? Ea har ét råd til dig

Konklusionerne bygges på en gennemgang af 239 større studier mellem 1970 og 2015 i 32 lande.

Kraftige eller decideres fede mennesker kan se frem til en ti år kortere levetid end gennemsnittet. Her er der 50 procents risiko for at dø, før man fylder 70 år. Derudover er risikoen tre gange større for mænd end kvinder.

Forskerne har brugt Verdenssundhedsorganisationen WHO’s standarder for Body Mass Index (BMI). BMI udregnes ved at man dividerer sin vægt i kilo med sin højde i meter i anden.

Ifølge WHO er man overvægtig, hvis man har en BMI på over 25.

Du kan udregne din BMI her.

Er du overvægtig? Og kunne du finde på at lægge din livsstil om pga. denne undersøgelse?

MX 
 
Tags: 
Nøgleord: