Undgå at blive snydt i kærlighed

Undgå at blive snydt i kærlighed

image title: 
Foto: martinina/123rf.com

I et nyt program på TV 2, portrætterer kanalen de mænd, som narrer kvinder til at tro, at de er forelskede I dem, for egen økonomisk vinding. Programmet hedder ’Kærlighedssvindlerne’ og psykiater Henrik Day Poulsen og psykolog Hanne Pedersen beskriver mændene som uempatiske og uden moral.

Faktisk mener de, at nogle af mændene lider af dyssocial personlighedsforstyrrelse som psykopati eller sociopati, og at de fleste – med eller uden diagnose – som oftest har psykopatiske træk.

”Det er nogle mennesker, der har meget store problemer med moral og etik. Den ægte psykopat ved godt, hvad der er rigtigt og forkert, men de vælger alligevel at gøre det forkerte, fordi de er ligeglade,” forklarer autoriseret psykolog Hanne Pedersen til TV 2. Hun har haft flere klienter, som er blevet svindlet, hvor kærlighed har været brugt som våben.


Psykiater Henrik Day Poulsen stemmer i.

”Det er personer med en brist. De er er uempatiske og har en anden moral end andre i forhold til, hvad man kan tillade sig,” fortæller han til TV 2 og fortsætter:

”De er typisk narcissister, fordi de tror, de kan tillade sig noget, som andre ikke kan. De har et stort selvværd og tiltro til egen formåen. Det er en stor driverfor dem at kunne snøre kvinden”.

Oftest i disse sager er gerningsmanden en mand, som svindler et kvindeligt offer, og ifølge eksperter skyldes årsagen den mandlige natur.

”Mænd er fra naturens side mere kriminelle end kvinder, hvilket kan hænge sammen med, at de generelt er mere risiko- og spændingssøgende,” forklarer Henrik Day Poulsen.

LÆS OGSÅ: Sundt nytårsforsæt? Kosten er ikke det vigtigste

I ’Kærlighedssvindlerne’ ser man blandt andet en mand, der har svindlet tre kvinder, som han har haft et forhold til. Her ser man også, at alle kvinderne har været forelsket i manden. Dog uden at det har været gengældt.

”Du kan ikke elske og være et dumt svin. Den ægte kærlighed ser du ikke hos folk, der svindler. De er ikke i stand til at udvikle følelser,” forklarer Hanne Pedersen til TV 2.

Derimod er gerningsmændene helt klar over, hvad der skal til, for at kvinderne udvikler disse følelser.

”De er meget, meget charmerende - det er det, der er så karakteristisk for en psykopat. De er bare mere fantastiske end almindelige mænd. Det gælder både i forhold til høflighed, gaver, komplimenter og seksuel opmærksomhed,” fortæller Hanne Pedersen.

Svindleren får manipuleret kvinderne til at glemme alt om, at når det lyder for godt til at være sandt, er det nok også sådan, virkeligheden er.

”De bruger en isolationsmetode, hvor de får lavet en fortælling om, at det er "dig og mig", og vi skal bygge et liv op sammen. De manipulerer kvinden og isolerer hende fra omgivelserne,” forklarer Henrik Day Poulsen.

Men kan denne form for svindel ske for alle kvinder, eller er det særlige kvinder, det sker for?

”Jeg mener, at vi stort set alle sammen har mødt dem i vores liv, fordi de er så charmerende. Men der er nogle kvinder, der går, og nogle kvinder, der bliver,” forklarer Hanne Pedersen.

Ifølge Henrik Day Poulsen, er kvinderne, der bliver ved med at tro på svindlernes løgne, kvinder, der har manglet bekræftelse hos deres forældre.

”Når de så endelig møder prinsen på den hvide hest, så bliver de simpelthen ukritiske og tror, de har fundet den eneste ene,” siger han.

Er du nogensinde blevet svindlet på nettet?
 

TV 2 


Tags: 
Nøgleord: