Undgå at blive syg i kulden

Undgå at blive syg i kulden

image title: 
Foto: subbotina/123rf.com
Ømme muskler, hoste, feber og generel elendighed. Det lyder ikke særlig tiltalende vel? Her kan du læse, hvordan du bedst muligt undgår at blive forkølet.

Drik te
Drik varm sort eller grøn te. Ved at indånde dampen fra den varme te stimulerer du hårsækkene i din næse til at udskille bakterier hurtigere. Du kan eventuel tilføje citron og honning i din te. Citronen opløser slim og honning er antibakteriel.

Spis proteiner
Undersøgelser viser, at hvis man ikke får nok protein hæmmer det immunsystemet. Sørg derfor at spise proteinrigt i løbet af dagen. Fisk, æg og skyr er fødevarer med højt proteinindhold.

Undgå bakterier i fitnesscentret
Selvom motion er godt for immunsystemet, så er fitnesscentre rene bakteriebomber. Sørg derfor at spritte godt af, inden du bruger maskinerne og vask hænder både før og efter.

LÆS OGSÅ: Sådan forhindrer du dit tøj i at blive elektrisk

Sprit af
Vask hænder så ofte som muligt. Det er desuden en god ide at investere i en antibakteriel gel, som du kan spritte dine hænder af med, hver gang du har rørt ved noget.

Ånd ud
Går du ofte i en stor menneskemængde, så forsøg for så vidt muligt at puste ud, når du passerer nogen, der snøfter eller hoster. På den måde undgår du at indånde den luft vedkommende netop har udåndet.

Sov godt
Søvn er det bedste forsvar mod infektioner. Derfor er det vigtigt, at du sover syv til otte timer hver nat, så dit immunforsvar er rustet til at bekæmpe udefrakommende vira. 

Hvad gør du for at holde sygdom for døren?
Tags: