Undgå dette og red dit parforhold

Undgå dette og red dit parforhold

image title: 
Foto: gstockstudio/123rf.com
Det er alment kendt, at årsager som utroskab, overarbejde eller ligegyldighed, kan få et parforhold til at gå i stykker. Men faktisk er det noget helt andet, der ofte er skyld i, at begge parter må kaste håndklædet i ringen og gå fra hinanden. Nemlig vores ubevidste dårlige vaner. Det forklarer den amerikanske forfatter og psykolog Clifford N. Lazarus ifølge kvindemagasinet Q til Psychology Today.

"Problemet med denne type af vaner er, at man ikke rigtig lægger mærke til, hvor stor og ødelæggende en effekt, de egentlig har," fortæller Lazarus.

Lazarus lister fem former for adfærd, som ofte kan være ødelæggende for et forhold. Samtidig råder han dog også til, hvad man kan gøre for at ændre på sine dårlige vaner.

1: Beklagelser
De fleste af os kan nok have brug for at brokke os engang imellem, og det er for så vidt også ok, men hvis det eneste, der kommer ud af din mund er bitterhed og brok, så kan det være nedslidende for din partner, også selvom det ikke nødvendigvis er rettet mod dem. Psykologen råder til, at man forsøger at vende alle scenarier til noget godt. Det kan være frustrerende at sidde fast i trafikken, men på den anden side får I 10 minutter ekstra tid sammen. Forkuser på det positive, når der er mulighed for det. 

2: Kritik
Kan du hele tiden finde noget at kritiserer din partner for, og lader du ham/hende høre for det? Så er du ude på et skråplan i dit forhold. Følelsen af aldrig at føle sig god nok kan nemlig ødelægge både respekten imellem jer som par og det intime bånd. Vær derimod opmærksom på alle de gode egenskaber, din partner besidder og husk at give komplimenter fra tid til anden. 

3: Afbrydelser
Vi kender vist alle et særligt par, hvor den ene har det med at afbryde den anden konstant, hver gang vedkommende har ordet. Men inden du afbryder, så overvej lige hvor vigtigt det er at vide, at en given historie fandt sted klokken 11 eller 11.30. Afbryd kun, hvis der er tale om betydende fejltagelser. 

LÆS OGSÅ: Claudia Rex afslører private detaljer om forhold

4: Kontrol
Ifølge Lazarus er kontrollerende adfærd noget af det værste, man kan byde et forhold. Ved at du opfører dig kontrollerende over for din partner, opstår der automatisk en forskel mellem jer, og I er ikke længere på samme hold, men nærmere chef og ansat. Forsøg at slippe kontrollen og stol på, at din partner godt kan finde ud af det selv, også selvom det bliver gjort på en anden måde, end du ville have gjort.
 
5: Ugidelig
Du skal selvfølgelig ikke tvinges til at gøre noget, du virkelig ikke har lyst til, men nogle gange kan det ende med, at man nærmest pr. automatik siger nej, hver gang ens partner foreslår noget. Læg nejhatten på hylden, og tænk over, om der ikke engang imellem er noget af det, som din partner foreslår, der kunne være sjovt at lave. 

Har du en af de ovennævnte vaner?

Q.dk
 
Tags: