Undgå rygsmerter når du sover

Undgå rygsmerter når du sover

image title: 
Cathy Yeulet/123rf.com
En god nats søvn er vigtig, og derfor kan det være meget generende, hvis du oplever rygsmerter, når du rejser dig fra de bløde lagner.

Rygsmerter kan skyldes noget så simpelt som en dårlig madras eller pude, fortæller Jan Hartvigsen, professor i klinisk biomekanik ved Syddansk Universitet og praktiserende kiropraktor til Metroxpress.

”Hvis man begynder at få ondt eller være stiv, når man vågner om morgenen, så kan det være, man lige skal tænke: "Hvor gammel er min madras egentlig?",” siger Jan Hartvigsen ifølge Metroxpress.

Ligesom så meget andet bliver senge også slidte med tiden, og det kan derfor være nødvendigt og en god investering at skifte til en nyere udgave.

Derudover kan der også være andre årsager til rygsmerter som for eksempel ændret vægt.

”Jo tungere man er, desto hårdere skal man have sin madras, så mand og kone skal ikke nødvendigvis have den samme type madras,” forklarer Jan Hartvigsen.

LÆS OGSÅ: Derfor bliver du skaldet
 
Det er derfor vigtigt, at du lytter til din krop, og hvis du har ondt i nakken og ikke sover på maven, kan løsningen være pudder.

”Mange, der døjer med piskesmæld eller spændingshovedpiner fra nakken, er glade for de puder, som understøtter nakkens kurver i en bølget form. De fungerer både, hvis man sover på ryggen og siden,” siger han til Metroxpress.

Samtidig giver søvnspecialist Mikael Rasmussen en række råd til, hvordan du kan undgå rygsmerter, det skriver Metroxpress.

1) Madras og pude
Husk, at madrasser og pudder med tiden bliver slidte og skal udskiftes.

2) Tilbud
Husk ikke bare at købe den billigste, men vælg i stedet en der passer til dine behov.

3) Mørke og kvalitet
Husk at mørklægge dit soveværelse og sørg for, at din dyne og pude er svedtransporterende.

4) Forskellighed
Husk, at din partners og din egen madras muligvis skal være forskellige for at understøtte hver jeres behov.

5) Pude
Når du vælger en pude, så sørg for at den understøtter din fortrukne liggeposition.  

Oplever du rygsmerter, når du står op?

Metroxpress

 
Tags: 
Nøgleord: