Undgå sygdom på ferien: Det skal du gøre

Undgå sygdom på ferien: Det skal du gøre

image title: 
Foto: mukhina1/123rf.com
Vi har vel alle sammen i en eller anden grad prøvet at få ødelagt vores ferie på grund af sygdom. Derfor er det en god idé at gardere sig med disse råd, inden man tager afsted, for så er man da i det mindste forberedt, hvis uheldet er ude.

MAD
Ferie er ofte lig med nye madoplevelser. Skal du et varmt sted hen, hvor det er oplagt at købe is, er det en god idé at holde øje med, hvor skeen til at lave iskugler med befinder sig. Det er nemlig vigtigt, at den står i vand, der holdes koldt og rent, da der ellers er risiko for at få en ordentlig omgang bakterier med som ekstra tilbehør til isen. Er du et sted, hvor der bliver dyrket lækre grøntsager, er det også vigtigt, at du husker på, at uforarbejdede råvarer kan indeholde fæle bakterier. Sørg for altid at skrælle og koge uforarbejdede fødevarer, eller i hvert fald at skylle dem grundigt inden indtagelse.

DRIKKE
Er din rejsedestination en anden end Danmark, er det et godt råd at frabede sig isterninger, når man bestiller drikkevarer på restauranter og diverse beværtninger. Du ved nemlig aldrig, om der er styr på rengøringen af isterningmaskinen, hvor du er, og i værste tilfælde kan isterningerne ifølge Fødevarestyrelsen indeholde colibakterier. Desuden er det en god idé at undgå at drikke postevand, og kun drikke fra forseglede flasker. 

MEDICIN
Det er en rigtig god idé at tage medicin med hjemmefra, inden du skal på ferie. Så undgår du nemlig at skulle stå over for en fremmedtalende apoteker, og forklare på tegnsprog, at du skal have piller mod diarré. Netdoktor.dk anbefaler at pakke kufferten med disse sager, inden man tager på ferie: febernedsættende medicin, termometer, næsespray, medicin mod transportsyge, plaster, desinficerende middel, solbeskyttelse, myggespray, smertestillende håndkøbsmedicin og tabletter med mælkesyreproducerende bakterier.

HYGIEJNE
Ifølge Netdoktor.dk er det godt at gøre det til en vane at vaske hænder før hvert måltid og generelt flere gange om dagen, hvis man vil undgå at blive smittet med sygdom. Er du et sted, hvor der er mange mennesker, er smittefaren stor, og det er derfor en idé at købe håndsprit, så du kan desinficere dine hænder løbende.

Hvad er dit bedste råd mod sygdom på ferien?
 
Tags: 
Nøgleord: