Ung mor spærret inde i 18 år

Ung mor spærret inde i 18 år

image title: 
Alena Yakusheva/123rf.com
Den anonyme kvinde er igennem 18 år blevet udsat for tortur, overfald og voldtægt. Hun måtte hverken vælge hendes eget tøj eller tage kørekort. Hun blev en fange i sit eget hjem, hvor dagligdagen ofte stod på tæsk.
 
Kvinden mødte allerede manden i 1995, da hun var 16 år gammel. I den forbindelse uddyber hun:
 
”Han slog benene væk under mig med blomster, gaver, breve og søde ord. Inden for kun få uger flyttede jeg ind hos ham, og kort tid efter blev vi gift og ventede barn,” siger den nu 35 årige kvinde fra det nordlige Wales.
 
LÆS OGSÅ: Kvinde håner lille dreng: Se moderens svar
 
Men efter indflytningen begyndte kvinden at se de første faretegn.
 
”Det begyndte med, at han kaldte mig for ydmygende øgenavne, som efterfølgende blev erstattet med slag og overgreb. Men det værste var, at han ikke ville lade mig holde kontakt med familie og venner. Jeg boede nærmest i isolation i mit eget hjem,” forklarer kvinden.
 
Til sidst blev det for meget for kvinden, da hendes mand truede med at slå børnene. Hun forsøger nu at komme over tabet af 18 års fangeskab.
 
”Jeg lider også af posttraumatisk stress, fordi jeg er ved at indse, hvad jeg er blevet udsat for. Jeg har spildt de bedste år af mit liv – dem kan jeg aldrig få tilbage.”
 
Hun håber, at det hun står frem og fortæller sin historie, gør at andre i lignende en situation forhåbentligt også kan komme væk fra vold i hjemmet.

Hvad burde familie og venner gøre i en sådan situation?

Dailypost
Tags: 
Nøgleord: