Ungdomsbande hærger lokal Netto

Ungdomsbande hærger lokal Netto

image title: 
Foto: darios/123rf.com
En Døgnnetto i det nordvestlige København bliver plaget af en gruppe af unge mænd med indvandrerbaggrund. De går ind og røver dagligvarebutikken cirka en gang om ugen, hvor de stjæler for flere tusinde kroner hver gang.
 
Butikkens overordnede undlod at melde drengene til at starte med, men efter gentagne episoder, begynde souschefen at kontakte politiet.
 
”Jeg har anmeldt dem fire gange siden december, men politiet har bare sagt, at jeg skal sende en mail. Politiet har ikke været ude i butikken eller set på videoovervågningen,” siger souschefen, Jakob, til Radio24syv.
 
Jakob ønsker kun at nævne sit fornavn med hensyn til egen sikkerhed, hvilken har været i fare, da han selv har prøve at stoppe drengene.  
 
”Jeg var ude på kontoret og kunne se på kameraet, at min kollega blev distraheret af en af drengene, mens tre andre skiftedes til at bære kasser med øl, slik og kager ud af butikken. Jeg konfronterede dem med det, men de begyndte bare at ødelægge og kaste med varerne og råbe og skrige af mig. De var fire og jeg var kun én, så jeg kunne ikke gøre noget. Jeg følte mig virkelig magtesløs,” siger Jakob til Radio24syv.
 
LÆS OGSÅ: Kvinde rystende bange for kager

De seneste tre måneder har drengene angiveligt stjålet for mere en 20.000 kroner. Alene sidste lørdag aften, havde de besøg af drengene tre gange, og de stjal varer for cirka 6.000 kroner.
 
Souschefen har rettet en direkte appel om hjælp til justitsminister, Søren Pind.
 
”Jeg skriver til dig i afmagt, da jeg cirka en gang om ugen er udsat for grove butikstyverier fra unge mennesker. Når dette bliver anmeldt, og det gør det hver gang, lader det desværre ikke til, at politiet har ressourcer til at gøre noget ved sagen. Dette til trods for at jeg hver gang oplyser, at jeg har videoovervågning på de pågældende mennesker. Vi står i øjeblikket i en situation af totalt afmagt,” fremgår det af brevet, der mandag den 8. februar blev sendt til justitsministeren.
 
Er det i orden, at de butiksansatte står alene med håndhævelse af loven?
 

Ekstrabladet 
Tags: 
Se debatter