Unge danskere drikker problemerne væk

Unge danskere drikker problemerne væk

image title: 
Mariskellington/Flickr.com
En ny undersøgelse tegner et dystert billede af ungdommen i Danmark, i hvert fald for en fjerdedel af den. Undersøgelsen viser nemlig at tæt på hver fjerde danske gymnasie- og erhvervsskoleelev drikker for at glemme sine problemer.

”Det synes jeg klart er for mange. Man kan se ud fra de samlede tal, at der er meget stor tiltro til alkohol som euforiserende middel. De unge siger, at de glemmer deres problemer, bliver gladere og udadvendte,” siger Janne Schurmann Tolstrup, der er forskningsleder hos Statens Institut for Folkesundhed og hovedforfatter på rapporten.

LÆS OGSÅ: Fars trussel til svigersøn går verden rundt

Men det er en kortsigtet og usund løsning, mener forskningslederen:

”Problemerne er der jo igen dagen efter. Spørgsmålet er også, hvor meget det hjælper. Det er jo ikke altid, man bliver fuld og glad. Nogle gange bliver man også fuld og ked af det,” forklarer Janne Schurmann Tolstrup, og erkender, at hun er overrasket over den mængde de unge drikker.

Selvom undersøgelsen ikke fortæller om hvilke problemer de unge drikker ’væk’, så er tallet og tendensen alligevel meget alarmerende, mener psykolog Bende Riis, der primært beskæftiger sig med rådgivning og hjælp til børn og unge.

”Hvis man direkte bruger det at drikke som strategi i forhold til sine problemer, så er det et udtryk for, at problemerne er store. Og det betyder samtidig også, at der ikke er nok i deres netværk, som snakker med dem om disse problemer, siger Bende Riis til MetroXpress.

Gør staten nok for at hjælpe alkoholmisbrugere, eller kan det gøres bedre, og hvordan? Deltag i debatten.

MetroXpress 
Tags: