Unge kvinder forsvundet: Rekrutteret af IS?

Unge kvinder forsvundet: Rekrutteret af IS?

image title: 
Foto: Valey Irgit/123rf.com
Tre unge kvinder fra Ishøj er forsvundet. En af kvinderne er dansk/kurdisk og de to andre er etniske danskere.
Man frygter, at de unge kvinder på henholdsvis 21, 18 og 18 år er taget til Syrien for at tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat.

Indtil videre har de tre kvinder været efterlyst i ti dage, og angiveligt er de blevet radikaliseret i det samme miljø i Brøndby Strand.
Faderen til den dansk/kurdiske pige har forgæves prøvet at få fat i datteren, men uden held.

”Jeg er rigtig ked af det. Jeg har ikke sovet. Min kone har ikke sovet. Vi har det meget dårligt. Vi bliver meget bange,” fortæller faderen til TV2.

LÆS OGSÅ: Veganer: Svineavlere minder om Hitler

Ifølge den dansk/kurdiske politiker Ibis Tas er der flere i Kisumparken ved Brøndby Strand, der arbejder med at rekruttere til IS, og det er især piger – helt ned til 14 års alderen, som man forsøger at rekruttere. Derfor er det ikke tilfældigt, at de tre unge kvinder er fra Vestegnen.

TV2 oplyser, at der inden for de seneste måneder er mindst ni personer, heraf otte kvinder fra Vestegnen, der har forladt Danmark for at tilslutte sig IS. Og det undrer ikke Ibis Tas:

”Det sidste halvandet år har Islamisk Stat appelleret i langt højere grad til familier og til vennegrupper, der tager derned i langt højere grad. Ikke nødvendigvis for at kæmpe, men for at leve et liv i et kalifat, som de tror på,” forklarer han til TV2.

Faderen til den dansk/kurdiske står nu tilbage med et ubesvaret spørgsmål om, hvad der fik datteren til at forsvinde. Han har sammen med resten af familien boet over 30 år i Ishøj, og religion har aldrig spillet den store rolle. Faderen har sågar aldrig sat sine ben i en moske.

Men for et år siden blev hans 21-årige datter gift med en kurdisk mand, som hun selv havde fundet, og kort tid efter tilsluttede hun sig IS, hvilket gjorde faderen bekymret. Datteren blev pludselig mere religiøs, begyndte at gå med tørklæde og læse Koranen.

”Jeg fik et chok. Hele familien fik et chok,” siger faderen til TV2 og forklarer, at hans datter ikke tidligere har været særlig religøs.

Er det i orden, at der individer, der opfordrer unge kvinder at tilslutte sig IS, går frit rundt i Danmark? 

TV2
 
Tags: