Unge slagter Gucci-Helle og Fadøls-Lars

Unge slagter Gucci-Helle og Fadøls-Lars

image title: 
Foto: Facebook/DSU
De to politiske ungdomspartier, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og Venstres Ungdom (VU), har siden i går haft en fejde kørende på Facebook. Den går kort sagt ud på at fremstille de to partiers ledere mest utiltalende.

Fejden så dagens lys, da DSU offentliggjorde en plakat på Facebook, hvor Lars Løkke Rasmussen, inspireret af tv-serien 'Game of Thrones’, sidder grinende på en trone af øl og vin flankeret af budskabet ”Nulvækst is coming” og ”All velfærd must die”.

Den hån kunne VU ikke lade passere, og de svarede derfor igen med en plakat i samme stil, hvor Helle Thorning-Schmidt sidder på en trone af Gucci-tasker og læbestift og lover, at ”alle løfter skal brydes”.

Plakaten var endda akkompagneret af en lille stikpille til DSU:

LÆS OGSÅ: Messerschmidt i krig mod ”Cirkus Ellebæk”

”Vi så jeres traditionsrige og sjove filmplakat i dag. Vi synes dog ikke, at det er den bedste plakat, I har lavet gennem tiderne, så vi har forsøgt at forbedre den lidt. Håber det er okay med jer. I fører en stærk valgkamp, og vi elsker at konkurrere med jer. Må det bedste ungdomsparti vinde valget d. 18. juni. Alt godt fra jeres liberale storebror, Venstres Ungdom.”

Så havde hver lejr fået taletid, og så skulle man måske tro, at en våbenhvile var under opsejling. DSU ville dog ikke lade VU få det sidste ord, og de gav derfor svar på tiltale på Facebook:

”Et af punkterne i det meget omtalte manifest er, at valgkampen skal være inspirerende. Vi er glade for at kunne inspirere en flok idéløse bønder. Måske giver det jer lidt medvind i meningsmålingerne. Og så vil vi gerne medgive, at jeres plakat er ganske underholdende. Får vi det første eksemplar? God valgkamp! Socialistiske hilsner, DSU.”

LÆS OGSÅ: Video: Pinlig Yahya Hassan på live-TV

De to partiers tilsvininger kan dog vise sig at blive et selvmål i valgkampen. En anden Yougov-undersøgelse for Metroxpress viser nemlig, at 65 procent af førstegangsvælgerne mener, at der er for meget mudderkast i dansk politik.

Ifølge lektor Johannes Andersen, som forsker i unge og demokrati ved Aalborg Universitet, er specielt den politiske midte tilbøjelig til at gå efter manden frem for bolden – og det kan påvirke stemmefordelingen.

”Det frastøder førstegangsvælgere, som i stedet søger mod partier som Alternativet, Liberal Alliance og Enhedslisten, som har en anden måde at debattere på. Samtidig vil disse partier noget helt andet end S og V, hvor forskellene i politikken er så små, at Thorning og Løkke i stedet slås om at fremstå mest troværdig,” siger han til Metroxpress.

Er kontroversen mellem DSU og VU underholdende eller barnlig? Er der generelt for meget mudderkast i dansk politik?

Metroxpress

Metroxpress 
Tags: 
Nøgleord: