Unge stormer ind i a-kassen

Unge stormer ind i a-kassen

Flere og flere danskere ønsker at forsikre sig mod ledighed, og særligt de unge vælger at melde sig ind i en a-kasse. For unge under 25 år er andelen næsten fordoblet på ti år - og de unge udgør i dag en større andel af de forsikrede end før finanskrisen.

Studerende kan blive medlem af en a-kasse uden at have et studiejob, og for de fleste er medlemsskabet gratis, hvis de er under 30 år.

Det betaler sig at tænke langsigtet. Som andre grupper på arbejdsmarkedet vil de unge først og fremmest gerne have et økonomisk sikkerhedsnet i form af dagpenge, hvis de skulle gå hen og blive ledige. Men stadig flere er opmærksomme på den hjælp og rådgivning, de kan få i forbindelse med jobsøgning. Ud over udsigten til op til max 15.470 kroner om måneden i dagpenge trækker også muligheden for eksempelvis jobsøgning- og inspirationskurser.

Gratis a-kasse for unge

Blandt studerende er et a-kassemedlemsskab i stigende grad et aktivt tilvalg. Fire ud af ti studerende i alderen 16-29 år er allerede medlem af en a-kasse, og en tilsvarende andel vil melde sig ind, inden de er færdiguddannede, viser en undersøgelse gennemført for Epinion for a-kassen Ase. Kun en ud af hundrede unge overvejer helt at vælge arbejdsløshedsforsikringen fra.

Interessen for a-kassen er stigende, jo tættere de unge kommer på overgangen fra studietilværelsen til arbejdslivet. Seks ud af ti studerende, der forventer at være færdiguddannet inden for det næste år, er allerede medlem af en a-kasse.

Det er der mange gode grunde til – og med få klik kan du blive medlem online. Helt uden at det koster dig en krone, hvis du er under 30 år og i gang med en uddannelse, der opfylder visse betingelser. Har du været medlem et år inden, du bliver færdig, har du som nyuddannet mulighed for at søge dagpenge fra første ledighedsdag. Eller efter en måneds ledighed hvis du melder dig ind senest 14-dage efter, du afslutter uddannelsen.

Kom sikkert i job

Som medlem af Ases a-kasse får du adgang til en række fordele ud over muligheden for at få dagpenge. Lader drømmejobbet vente på sig, tilbyder Ase råd og inspiration i jobjagten. Vælger du også at blive medlem af Ase Lønmodtager, kan du få hjælp til, hvordan du kan sikre dig de bedste vilkår under ansættelsen. Det anbefales desuden at være med i en fagforening, der kan hjælpe dig, hvis der opstår tvivl om dine ansættelsesforhold eller tvister med din arbejdsgiver. 

Mere end 60 procent af alle nyuddannede forhandler ikke løn, når de bliver ansat i deres første job. Det er en skam. At være godt forberedt med et lønudspil og turde gå ind i en forhandling er et stærkt signal at sende til en kommende arbejdsgiver. 
Tags: