Update: Danskere rammes alligevel ikke af Trumps politik

Update: Danskere rammes alligevel ikke af Trumps politik

image title: 
Foto: actionsports/123rf.com
I de seneste dage har det været usikkert, hvorvidt danskere med dobbelt statsborgerskab ville blive ramt at det midlertidige indrejseforbud i USA. 

Det står nu klart, at det ikke rammer danskere, men derimod borgere fra syv andre lande med overvejende muslimsk befolkning. 

"Vi har fået besked fra den amerikanske ambassade, at danskere med dobbelt statsborgerskab ikke bliver berørt.Og derfor må vi regne med, at det effektueres med det samme," fortæller minister Anders Samuelsen til DR. 

SOL.dk har tidligere skrevet at EU-borgere, der også har statsborgerskab i enten Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen, som følge af den amerikanske præsidents, Donald Trump, nye dekret ikke vil kunne rejse ind i USA de næste 90 dage. Det bekræftede Rebekah Dramé, der er konsult på den amerikanske ambassade i København, over for DR.

Indrejseforbuddet ville i så fald have påvirket en del danskere – over 57.000 ifølge Danmarks Statistik – hvoraf flere måske allerede havde købt flybillet og fået udstedt visum til en rejse til USA, men det var bare ærgerligt, fortalte konsulen. De ville nemlig ikke få lov at gå ombord på et fly til USA, selvom deres papirer var i orden.

LÆS OGSÅ: Hest fragtet til USA for dine licenspenge

Det nye dekret gælder imidlertid ikke kun passagerer, for også flypersonale med dobbelt statsborgerskab fra en af førnævnte nationer bliver ramt. Hos det skandinaviske flyselskab SAS har man eksempelvis været nødsaget til at ændre vagtplanerne for firmaets personale, så man undgår at bryde den nye lovgivning:

”Det er selvfølgelig et omfattende arbejde, for vi går ind og kigger på crewlister, og på den måde rykker vi rundt. Det gør vi, da reglerne også gælder for vores ansatte,” siger den danske pressechef i SAS, Mariam Skovfoged, til Avisen.dk.

Hvad der sker om 90 dage, når det midlertidige indrejseforbud efter planen udløber, kunne Rebekah Dramé ikke svare på. Men det oplyses nu, at det midlertidige indrejseforbud ikke gælder danskere med dobbelt statsborgerskab. 

Er det fair, at indrejseforbuddet også gælder personer med dobbelt statsborgerskab?

Er det fair, at indrejseforbuddet også gælder personer med dobbelt statsborgerskab?

DR og DR og Avisen.dk
Tags: 
Nøgleord: