Urmager udvist efter selvtægt mod tyv

Urmager udvist efter selvtægt mod tyv

image title: 
Felix Renaud /123rf.com
Et indbrud har fået alvorlige konsekvenser for en urmager i Svendborg. Ved indbruddet løb han nemlig efter tyven og slog ham i hovedet med en hammer, hvilket senere i retten er blevet dømt som grov vold.

Retten i Svendborg har valgt at idømme urmageren med tyrkisk statsborgerskab 60 dages ubetinget fængsel, samt udvisning fra Danmark med et indrejseforbud i 6 år.

Indbruddet skete tilbage i juli 2016, hvor en mand ved hjælp af en brosten og en hammer slog urmagerens butiksrude og montre i stykker. Han stjal i alt 14 urer, til en værdi af 25.000 kroner, mens urmageren var tilstede.

Da urmageren løb efter tyven, lykkedes det ham at få fat i tyven. Da urmageren efter tumult fik lagt tyven ned, slog han ham i baghovedet med en hammer.

LÆS OGSÅ: Tyve gav uerstattelige tyvekoster tilbage

Urmagerens kæreste kom også til undsætning og fik fat i tasken med tyvekosterne.Parret fik tyven tilbage til forretningen og tilkaldte politiet.

Tyven blev i første omgang tiltalt for røveri fordi, at han under røveriet havde truet med at have en kniv, men i retten blev tyven alligevel frifundet.

”Tyven blev frifundet for røveriet, da tasken med værdierne allerede var fjernet fra ham af urmagerens kæreste, da der evt. blev talt om en kniv - betingelserne for at statuere røveri var derfor ikke opfyldt. Efter sin egen erkendelse blev tyven straffet for indbrudstyveri,” forklarer Fyns Politi i pressemeddelelsen.

Urmageren forklarede i retten, at han slog tyven i nødværge, men erkendte samtidig, at han var ophidset på grund af hele situationen. Slaget førte til en flænge i tyvens baghoved samt hævelser.

Retten valgte, at dømme urmageren for grov vold og han fik en langt hårdere dom end tyven.
 
”Retten tilsidesatte urmagernes forklaring om nødværge og dømte ham for grov vold. Retten lagde bl.a. vægt på, at urmageren efter sin egen forklaring slog tyven i baghovedet mens tyven lå ned. Der var derfor ikke tale om nødværge, men grov vold,” skriver Fyns Politi i sin pressemeddelelse.

Hvad tænker du om dommen?

BT
Tags: 
Nøgleord: