USA: I er nogle barbarer i Danmark!

USA: I er nogle barbarer i Danmark!

image title: 
Brandon Bourdages/123rf.com
Københavns Zoo skabte postyr i udlandet, da de slagtede giraffen Marius foran flere tilskuere, inklusive børn. Og i sidste uge, valgte radioværterne på Radio24syv så at dræbe en kaninunge for åben mikrofon. 

Hos det amerikanske nyhedsbureau, Huffington Post, er man fuldstændig uforstående overfor dét at dræbe et dyr blot for at illustrere, at dyr hver dag bliver slagtet, for at vi kan få mad på bordet.

LÆS OGSÅ: Radiovært forsvarer kanindrab i live radio

”I har godt nok en særegen kultur! At dræbe et dyr blot for at vise, at dyr slagtes hver eneste dag, så vi kan få noget at spise, er noget mærkeligt noget,” fortæller en medarbejder fra nyhedsbureauet og fortsætter:

”Er folk i Danmark da slet ikke klar over, at dyr slagtes, så vi andre kan blive mætte. Er det så ukendt for jer, at det er nødvendigt at gøre det i radioen, så selv tumperne fatter det?”

Amerikanerne mener, det er barbarisk og unødvendigt at lade dyr blive slagtet foran et publikum, blot for at illustrere, at rovdyr altså spiser andre dyr, og at vi hver dag spiser dyr, som er blevet slagtet udelukkende for at tilfredsstille vores ’sultne’ behov.

Bemærkelsesværdigt var det dog, at op til flere amerikanske zoologiske haver havde forsøgt sig med at fodre rovdyrene med kaniner, der endnu lignede kaniner fremfor slagtet kød. Flere børn løb grædende væk, da Toledo Zoo i Ohio forsøgte sig med at fodre med hele kaniner, og derfra væltede klagerne ellers ind.

Toledo Zoo fortæller, at de engang imellem forsøger at ”opdrage” amerikanerne, så de kan forstå hvad det vil sige at slagte et dyr for andres skyld. Amerikanerne ser nemlig aldrig en ko eller kanin blive slagtet, og derfor har de ikke fornemmelsen af, at det engang var et levende dyr, når de køber hakket oksekød eller lignende i supermarkedet.

Har amerikanerne en pointe? Er vi danskere for barbariske, eller er de for følsomme?

Berlingske
Tags: