Uskyldig fængslet i 18 år. Nu er han tilbage bag tremmer

Uskyldig fængslet i 18 år. Nu er han tilbage bag tremmer

image title: 
Foto: JINGA PANTILIMON ION/123rf.com
OBS: Hvis du følger med i Netflix-serien ’Making a murderer’, advarer vi om, at enkelte detaljer vil blive afsløret i denne artikel.
 
Den 53-årige Steven Avery fra delstaten Wisconsin, sad i fængsel i 18 år for en voldtægt, han ikke havde begået – nu sidder han i fængsel på livstid for mordet på fotografen, Teresa Halbach. Et mord som mange hævder han heller ikke har begået.
 
Netflix-serien ’making af murderer’ har sat Averys sag på verdenskortet, og dokumentaren antyder at politiet manipulerede sagen mod Avery. Årsagen skulle være, at han netop havde sagsøgt politiet for 36 millioner dollar på grund af den forkerte fængsling for voldtægt.
 
Midt i al mediedækningen taler kvinden, der blev voldtaget ud om, hvordan hun oplevede det, da Avery blev løsladt.
 
”Den dag, jeg fandt ud af, at han var uskyldig, var værre end den dag, jeg blev voldtaget,” siger Penny Beerntsen til Marshall Project.
 
Steven Avery var nybagt far til tvillinger, da han blev fængslet, og hans hustru forlod ham efter et par år.
 
”Hans børn er vokset op uden en far. Jeg ønskede bare, at jeg kunne forsvinde fra Jordens overflade,” siger Penny Beerntsen.
 
LÆS OGSÅ: Video: Pædofil ville mødes med 14-årig - endte i fængsel

Sagen startede, da Penny Beerntsen blev overfaldt og voldtaget under en løbetur på stranden nær sit hus i 1985.
 
Da politiet viste hende billeder af mistænkte mænd, genkendte og udpegede hun den dengang 23-årige Steven Avery som manden, der havde voldtaget hende.
 
Avery blev idømt 32 års fængsel på trods af, at han havde et alibi. Senere viste ny DNA-teknik, at det var en anden mand, Gregory Allen, der havde voldtaget kvinden.
 
Efter Steven Avery kom ud af fængslet, mødtes Penny Beerntsen med ham og undskyldte over for hans familie, at hun havde udpeget ham i 1985.
 
I år 2005, to år efter løsladelsen, bliver Avery tiltalt for mordet af Teresa Halbach. Fotografen Teresa Halbach forsvandt i forbindelse med en opgave, hvor hun skulle fotografere Steven Averys biler. Forsøget på at opklare mordet samt den efterfølgende retssag mod Steven Avery, er hvad de resterende 8 afsnit på Netflix handler om.
 
Efter Netflix-serien om Averys sag fik premiere, har mere end 112.000 mennesker skrevet under på, at præsident Barack Obama bør benåde Steven Avery.
 
Hvad siger du til Steven Averys dom? Tror du, at han er skyldig eller uskyldig i sagen om Teresa Halbach?

BT 
Tags: 
Nøgleord: