Utilfredse mænd flirter på jobbet

Utilfredse mænd flirter på jobbet

image title: 
Foto: Davide Fiorenzo De Conti/123rf.com
Hvis mænd ikke føler sig succesfulde, vil de forsøge sig med nye muligheder for bekræftelse.

Det konkluderer en sexolog, baseret på en undersøgelser der viser, at mænd der er utilfredse med deres job, har de en tendens til at flirte i stedet.

Det har indtil videre været ment, at flirteri på arbejdspladsen har bidraget til et godt fællesskab samt større jobtilfredshed.

Men en ny britisk undersøgelse udført af psykologerne Chadi Moussa og Adrian Banks fra Universitetet i Surrey, viser, at mænd der flirter, ofte er kede af deres job.

Hertil viser det sig, at bekræftelse ikke hjælper på jobtilfredsheden.

Sexolog og parterapeut, Jakob Olrik, har et andet syn på resultatet, nemlig at flirten på jobbet er en nødvendighed for et godt arbejdsmiljø.

”Det undrer mig lidt, at undersøgelsen viser, at flirt ikke gør noget god for jobtilfredsheden. For en arbejdsplads, hvor der ikke er flirt, er en død og kedelig arbejdsplads. Men selvfølgelig skal det ikke være altdominerende og fungere som en flugt, fordi man keder sig. Hvis flirten blot er en positiv energiudveksling, så bør den altid være til stede på arbejdspladsen,” siger Jakob Olrik.

LÆS OGSÅ: AD! Derfor skal du ikke genopfylde din vandflaske

Det kommer dog samtidig ikke bag på ham, at mænd bruger flirten som flugtvej, når jobbet ikke er tilfredsstillende.

”Mænds succes er afgørende for deres maskuline identitet, så hvis de ikke har succes i arbejdet, vil de søge det andre steder. Og det er oplagt at flirte for at opnå en succesoplevelse i stedet. Hvis en kvinde ikke har succes på sin arbejdsplads, nager det ikke på samme måde hendes femininitet,” siger Jakob Olrik, som også peger på, at en flirt ikke løser et decideret jobproblem:

”Så i stedet bør manden overveje, hvad han egentlig har lyst til jobmæssigt og med sit liv og så foretage nogle ændringer på det punkt,” siger han.

Der er ikke noget i undersøgelsen, der peger på, at det samme gælder for kvinder. Det skriver mediet Sciencedaily.com.

Hvilke erfaringer har du med mænd, der flirter på arbejdspladsen?

Søndagsavisen 
Tags: 
Nøgleord: