Utroligt: 19-årig indtager lattergas hver weekend

Utroligt: 19-årig indtager lattergas hver weekend

image title: 
Foto: kzenon/123rf.com
De fleste forbinder lattergas med et besøg hos tandlægen, men for 19-årige Casper Larsen fra Ishøj er det en fast bestanddel af festerne i weekenden. Han har taget lattergas i et års tid, og beskriver virkningen som en vild følelse af at være en anden person i 30 sekunder.
 
Lattergas sælges fuldt lovligt i trykluftspatroner, og indtages ved at indhalere den, for eksempel gennem en ballon eller en plasticpose. Patronerne åbner man med en såkaldt ”cracker”, der udløser gassen, eller ved hjælp af en sifonflaske.
 
LÆS OGSÅ: 15-årig sover livet væk på grund af vaccine
 
Casper Larsen køber sit lattergas online, og bruger cirka 500 kroner hver gang. For det beløb er der nok til, at han altid har til den efterfølgende fest, men ifølge Kari Grasaasen, specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen, er lattergas kombineret med alkohol en dårlig kombination:
 
”Vi er som sundhedsmyndighed nødt til at advare mod at indhalere gassen fra patronerne. Patronerne indeholder ren gas, og det kan være med til at fortrænge ilten i lungerne, og kan føre til iltmangel. Og risikoen er kun større, hvis man blander det med alkohol eller andre sløvende midler”.
 
LÆS OGSÅ: Ryger du hash? Tag en selfie og få en date
 
På trods af, at det kan få dødelige konsekvenser at indtage lattergas, tager Casper Larsen ikke Sundhedsstyrelsens advarsel så tungt:
 
”Det er sket, at folk besvimer efter at have taget lattergas. Jeg har set det et par gange. Altså jeg ved godt, man kan dø af det. Men man kan jo dø af så meget”.
 
Sundhedsstyrelsen forsøger nu i samarbejde med blandt andet Sikkerhedsstyrelsen, Forbrugerombudsmanden og Rigspolitiet at undersøge, om man med eksisterende lovgivning kan forbyde markedsføring og salg af lattergas.
 
Hvad mener du om lovgivningen i forhold til lattergas?
 
Politiken
 

 
Tags: 
Nøgleord: