Utroligt: Baby født TO gange!

Utroligt: Baby født TO gange!

image title: 
Foto: jovannig/123rf.com
Til Margaret Boemers rutinetjek cirka 16 uger inde i sin graviditet, blev hendes mave scannet, og her fandt lægerne noget foruroligende.

Boemer skulle oprindeligt have haft tvillinger, men den ene gik desværre tabt tidligt i graviditeten, og herudover viste det sig, at den sidste pige også havde problemer.

Hun havde et såkaldt ’cystisk teratom’, som kort fortalt er en tumor i æggestokkene. Tumoren var placeret ved pigens haleben og var af livsfarlig karakter.

En af hospitalets direktører, Dr. Darrell Cass fortæller, at en tumor ikke altid er farligt, men det kan i cirka halvdelen af gangene forårsage problemer for barnets blodomløb, fordi tumoren lever af barnets blod.

”I nogle tilfælde vil tumoren så vinde, og så kan hjertet ikke følge med længere og det vil gå i stå, hvorefter barnet vil dø.”

LÆS OGSÅ: 12-årige Omar forlovet med sin kusine

Tumoren var i dette tilfælde på størrelse med barnet, og man valgte derfor at operere fem måneder inde i graviditeten. Det var en risikabel affære, da man var nødsaget til at foretage et kejsersnit. Fosteret skulle efterfølgende tages ud og indgrebet skulle så finde sted. Til sidst skulle barnet lægges sikkert tilbage i moderens mave.

Barnet var ved at dø af hjertestop undervejs, men klarede det heldigvis.

I sommers blev den lille pige atter født igen – under normale omstændigheder. En frisk og velskabt pige, som man kunne friste til at kalde en ’mirakelbaby’.

Hvilke mirakler har du oplevet?

MX 
Tags: 
Nøgleord: