Utrygge naboer flygter fra asylcenter

Utrygge naboer flygter fra asylcenter

Sponsoreret indhold

Utrygheden breder sig blandt naboerne til teltlejren for asylansøgere i Næstved.
 
Det fortæller en nabofamilie, der ønsker at være anonyme til avisen Sjælland, skriver Berlingske. Situationen er eskaleret ifølge familien, der nu har valgt at flytte væk fra området.
 
”De render rundt i vores haver, kigger ind af vinduer og tager fat i dørhåndtagene. Vores børn har ikke lyst til at være her, og så er det altså for galt,” lyder det fra naboen.
 
LÆS OGSÅ: Så fed bliver du, når du får en kæreste
 
Flere personer fra nabolaget har været samlet for at diskutere løsninger på problemet, derudover har de skrevet breve til både integrationsminister Inger Støjberg og Langelands Kommune, som står for driften af asylcentret.
 
Carsten Rasmussen, der er borgmester i Næstved, efterlyser en dato for, hvornår teltlejren kan nedlægges, og Søren Espersen fra Dansk Folkeparti støtter op om ønsket om at få lejreren lukket eller flyttet langt væk fra beboerne.
 
Inger Støjberg oplyser imidlertid, at regeringen ikke har planer om at lukke teltlejren, skriver Berlingske.
 
Denne historie er en af mange om diverse uroligheder ved asylcentret i Næstved, og flere naboer har, ifølge Sjællandske, planer om at flytte, hvis ikke urolighederne stopper.
 
Hvilke konsekvenser tror du, at det vil have for integrationen, at man flytter lejren langt væk fra øvrige beboere i kommunen?

Berlingske